Direct naar de content

Nachtelijke inspecties Maastunnel

Voorbereiding op de renovatie en restauratie maakt nachtafsluitingen noodzakelijk

De Maastunnel wordt in de komende tijd regelmatig in de nacht afgesloten voor het snelverkeer van noord naar zuid. Verkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.

Deze nachtafsluitingen hebben te maken met de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie en restauratie van de Maastunnel (zomer 2017 tot zomer 2019) en de periodieke schoonmaak.

Inspecties, berekeningen en proeven
Bouwpartner ‘Combinatie Aanpak Maastunnel’ krijgt dit jaar verschillende nachten per maand de gelegenheid om diverse inspecties, berekeningen en proeven uit te voeren van onder andere het beton, de elektriciteit, de verlichting, de veiligheidsinstallaties en de tegels. Dit is nodig om te bepalen welke werkzaamheden tijdens de renovatie en restauratie uitgevoerd moeten gaan worden en om te faciliteren in het maken van de verschillende keuzes.

De nachtafsluitingen in mei en juni zijn van:
– zondagavond 22 mei tot en met vrijdagochtend 27 mei,
elke nacht van 22.00 tot 06.00 uur;
– zondagavond 29 mei tot en met vrijdagochtend 3 juni,
elke nacht van 22.00 tot 06.00 uur;
– zondagavond 5 juni tot en met vrijdagochtend 10 juni,
elke nacht van 22.00 tot 06.00 uur; 
– zondagavond 19 juni tot en met vrijdagochtend 24 juni,
elke nacht van 22.00 tot 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug
Het snelverkeer van noord naar zuid wordt omgeleid via de Erasmusbrug, de omleiding staat op borden aangegeven. Snelverkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.
De afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, telefoon 06 53 71 27 24of fwa.marree@rotterdam.nl