Direct naar de content

Nachtelijke afsluitingen Oostbrug

Sinds februari wordt hard gewerkt aan het onderhoud van de Oostbrug (Oostmolenwerf). Vrijwel alle brugonderdelen zijn voorzien van een metaalcoating en nieuwe verflagen. Nu zijn de werkzaamheden aan de voor- en achterzijde van de brug aan de beurt. Hiervoor moet de brug een aantal avonden en nachten worden afgesloten voor alle verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers.

Het onderhoud aan de Oostbrug bestaat hoofdzakelijk uit het verwijderen van oude verflagen en vervolgens het aanbrengen van een metaalcoating en nieuwe verflagen. Deze conservering gaat lang mee en is een duurzame manier van onderhoud.

Afsluiting brug
Voor de werkzaamheden aan de voor- en achterzijde moet de brug een aantal avonden en nachten worden afgesloten voor al het verkeer, dus ook voor fietsers en voetgangers. De klep van de brug staat dan open en er is in beide richtingen geen verkeer mogelijk op de Oostmolenwerf tussen het Oostplein en de Maasboulevard. Deze afsluitingen zijn van dinsdag 7 april tot en met vrijdag 10 april van 22.00 uur – 05.00 uur en van maandag 13 april tot en met vrijdag 17 april van 22.00 uur tot 05.00 uur.

Omleiding
Het verkeer kan in twee richtingen omrijden. Via de Maasboulevard – Willem Ruyslaan – Oostzeedijk of via de Burgemeester van Walsumweg – Blaak – Posthoornstraat – Glashaven – Rederijstraat – Boompjes – Maasboulevard.
Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Haringvliet en de Spanjaardsbrug.

Meer informatie over het onderhoud aan de Oostbrug is te vinden op Rotterdam.nl/oostbrug


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl