Direct naar de content

MVRDV winnaar ontwerp Collectiegebouw Museum Boijmans Van Beuningen

MVRDV is met zijn ontwerp de winnaar van de architectenselectie voor het Collectiegebouw in het Museumpark. De voorzieningenrechter heeft uitspraak gedaan in het kort geding dat MVRDV aanspande tegen de gemeente Rotterdam. De rechter vindt de uitsluiting van MVRDV niet gegrond. Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen zijn blij dat ze aan de slag kunnen met het fantastische ontwerp van MVRDV.

Uitspraak en vervolgproces
De rechter acht in een uitvoerig vonnis onvoldoende aangetoond dat MVRDV door het gesprek met de directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, Sjarel Ex, een relevante kennisvoorsprong had op de andere vier architecten. Op basis hiervan concludeert de rechter dat het niet aannemelijk is dat het gelijke speelveld voor alle architecten verstoord is. De gemeente gaat niet in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter. MAD/NIO/Okra de architectencombinatie die in het kort geding was tussengekomen, kan echter nog wel hoger beroep aantekenen. MVRDV gaat nu in overleg met belanghebbenden aan het werk om van zijn schetsontwerp een voorlopig ontwerp te maken.

Collectiegebouw
Museum Boijmans Van Beuningen, de gemeente Rotterdam en Stichting De Verre Bergen kijken uit naar de realisatie van het Collectiegebouw dat naar verwachting in 2017 wordt opgeleverd. Rotterdammers en kunstliefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen dan de topkunstcollectie van de stad bewonderen in dit nieuwe icoon voor de stad. Het Collectiegebouw biedt een kijkje achter de schermen en neemt bezoekers mee in de wereld van het werken met kunst. Het gebouw wordt een schatkamer waar vele duizenden kunstschatten worden veiliggesteld en tegelijkertijd zichtbaar gemaakt voor hun eigenaars, de Rotterdammers.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meike van der Poel, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, tel. 06-109 06 885, e-mail mma.vanderpoel@rotterdam.nl of Sharon Cohen, Marketing en communicatie Museum Boijmans Van Beuningen, tel. 010-4419662, e-mail cohen@boijmans.nl.