Direct naar de content

Mogelijke huldiging Feyenoord in De Kuip

Op woensdag 25 mei speelt Feyenoord de finale van de Conference League in de hoofdstad van Albanië, Tirana. Deze bijzondere prestatie kan alleen maar mooier worden als zij de finale winnen. Een eventuele huldiging van het team zal dan plaatsvinden op vrijdag 27 mei in De Kuip om 13.00 uur.

De Coolsingel is voor veel supporters traditioneel de plek om Feyenoord te huldigen. Ook buiten Rotterdam dragen mensen Feyenoord een warm hart toe. Dat betekent dat een eventuele huldiging op de Coolsingel een grote groep mensen bij elkaar brengt, onder wie gezinnen met kinderen. In 2017 bij het behalen van het landskampioenschap waren zij er ook en is de huldiging goed en feestelijk verlopen.

De gemeente heeft daarom onderzocht of ook dit keer een huldiging op de Coolsingel kon plaatsvinden. Er is een uitvraag gedaan bij verschillende productiebedrijven om een dergelijk grootschalig evenement veilig te kunnen organiseren. Als snel werd duidelijk dat deze bedrijven allen te kampen hebben met een tekort aan materiaal en personeel. Dit is een belangrijk onderdeel van de organisatie van de huldiging. Bezoekers van de huldiging moeten erop kunnen rekenen dat het veilig en verantwoord verloopt. De burgemeester heeft dit besproken in de Driehoek en met de directie van Feyenoord. Daarbij is besloten dat het onder deze omstandigheden niet haalbaar is om een huldiging op de Coolsingel te organiseren en dat een eventuele huldiging in de Kuip plaatsvindt.

Burgemeester Aboutaleb: “De stad Rotterdam is trots op de finaleplaats van Feyenoord. Als de ploeg wint dan zou het fantastisch zijn om met hen op het balkon van het Stadhuis te staan met vele toeschouwers. Tot ieders en mijn grote teleurstelling is een huldiging op de Coolsingel praktisch niet haalbaar. Daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor een eerbetoon in de Kuip.”

De Kuip
Voor een huldiging in de Kuip maakt Feyenoord samen met de gemeente een programma. Buiten het stadion op het Van Zandvlietplein kan, bij een volle Kuip, ook daar de huldiging worden gevolgd. Meer informatie volgt later.