Direct naar de content

Minder alcoholverbodgebieden in Rotterdam

24 alcoholverbodgebieden vanaf 1 januari 2016

De gemeente Rotterdam heeft het aanwijzingsbesluit alcoholverbodgebieden geëvalueerd. Uit de evaluatie is gebleken dat de alcoholgerelateerde overlast in de afgelopen drie jaar is verminderd. Op basis van deze informatie, de adviezen van de gebiedscommissies en de politie heeft het college besloten om voor de periode van 1 januari 2016 tot 1 januari 2019 voor 24 gebieden een alcoholverbod in te stellen. Dit is een vermindering t.o.v. de huidige 28 alcoholverbodgebieden.

Vijf locaties krijgen een seizoengebonden aanwijzing, van 1 oktober tot 1 april. Het gaat om Het Park (Euromastpark), Wijkpark Oude Westen, Museumpark, de Boompjeskade/Leuvehoofd en het Vroesenpark.

In een aangewezen alcoholverbodgebied mag men in het openbaar geen alcoholhoudende drank gebruiken en/of aangebroken flesjes, blikjes of dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich hebben. Het alcoholverbod in een aangewezen gebied geeft de politie een extra handvat om zichtbaar op te kunnen treden tegen overlast door alcoholmisbruik.

Het aanwijzingsbesluit is één van de maatregelen die het gemeentebestuur neemt vanuit het integraal veiligheidsbeleid om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren.

Een overzicht van de alcoholverbodgebieden is te vinden op www.rotterdam.nl/gebiedenalcoholverbod


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mark van der Roer, 06-13 04 86 45 of m.vanderroer@rotterdam.nl