Direct naar de content

Militairen ‘nemen de Hef in’

Militairen van de Landmacht ‘nemen de Hef in’. De militairen van 112 Pantsergenie Compagnie, oefenen op woensdag 12 juli op Koningshavenbrug (de Hef) in Rotterdam. Gemeente Rotterdam werkt graag mee om deze oefening mogelijk te maken.

Genisten zijn militaire bouwers, ze bouwen bruggen, voeren reparaties uit en ruimen mijnenvelden. Woensdagochtend heel vroeg komen ze in acht rubberboten de Maas afgevaren. Ze hebben er dan al zo’n 100 km op zitten. Aan de Noordzijde gaan ze de Hef op via een ‘klettersteig parcours’, waarna ze boven op de brug over een touw lopen terwijl ze een ander touw vasthouden of op hun buik over een touw schuiven. Vervolgens gaan ze abseilend naar beneden.

Tijdens de oefening leren de militairen hun grenzen verleggen. En deze uitdaging heeft ook als doel om het jonge kader kennis te laten maken met verzwarende omstandigheden. Militaire leidinggevenden moeten ook als ze vermoeid zijn en weinig hebben gegeten, goed presteren. Ze moeten alle omstandigheden door kunnen gaan waar anderen stoppen. Daarom worden ze daar op getraind.

De oefening maakt deel uit van een uitgebreid oefenprogramma om deel uit te maken van de supersnelle interventiemacht van de NAVO, de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) in 2019/2020 .


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl

U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op woensdag 12 juli bij de Hef in Rotterdam. De compagnie stapt op dinsdag, na het bouwen van vier bruggen in Hedel, om middernacht in acht rubberboten om de Maas af te varen naar Rotterdam. Het is de verwachting dat ze woensdag rond 04.30 uur bij de SS Rotterdam (Kop van Zuid) aankomen, van waar ze met een boot naar de Hef varen. Om circa 06.00 uur start het programma op de Hef.
Contactpersoon: Landmacht, Marianne van der Linden – 06-53299315