Direct naar de content

Mijlpaal: meer dan 1.000 oplaadpunten voor elektrisch rijden in Rotterdam

Wethouder Pex Langenberg onthulde op dinsdagavond 9 december, samen met zeventig elektrisch rijders van het eerste uur en autocoureur en innovator Jan Lammers, officieel het 1.000e oplaadpunt voor elektrische auto’s in Rotterdam. Recent werd ook het eerste snellaadstation in het centrum door de wethouder geopend. Elektrisch voertuigen zijn schoon, stil en zuinig. Door elektrisch vervoer te stimuleren verbetert de luchtkwaliteit in en om Rotterdam en vermindert de geluidshinder.

Het 1.000e oplaadpunt staat op het terrein van duurzaam restaurant Uit Je Eigen Stad aan de Marconistraat in Rotterdam. Bij de feestelijke bijeenkomst waren ook zeventig Rotterdamse elektrische rijders uitgenodigd.  “Ik dank deze Rotterdammers zeer voor hun waardevolle inbreng. Deze pioniers van het elektrische rijden behoorden tot de eerste aanvragers van oplaadpunten. Met hun ervaringen in het achterhoofd dachten zij mee over de ontwikkelingen en economische kansen. Hun ervaringen en opmerkingen nemen we mee in het nieuwe beleid voor elektrisch rijden in Rotterdam”, aldus de Rotterdamse wethouder Pex Langenberg (Duurzaamheid, Mobiliteit).

Schone lucht
Het college heeft net de eerste versie van de aanpak luchtkwaliteit Rotterdam gepresenteerd. Een belangrijk deel van de oplossing wordt geboden door meer en meer auto’s in de stad emissievrij te laten rijden. Het stimuleren van elektrisch rijden door vraaggestuurd meer laadpalen te plaatsen, is een van de oplossingen. Daarnaast wordt voor de meest vervuilende voertuigen de milieuzone in de stad uitgebreid. De succesvolle sloopregeling voor deze voertuigen heeft het college net met ten minste een jaar verlengd.

Inmiddels is het aantal oplaadpunten in de stad al gestegen tot 1.170.

Partners
De 1.170 oplaadpunten zijn een optelsom van oplaadpunten op eigen terrein, in openbare parkeergages en oplaadpalen op straat. In de gemeentelijke parkeergarages worden de oplaadpalen geplaatst door Breedveld & Schröder, de oplaadpalen op straat door Cofely / EV-Box. De gemeente heeft ook een samenwerkingsovereenkomst met de stichting ElaadNL, in het kader van plaatsing van oplaadpalen.


Noot voor de redactie:

Meer informatie:
Anna Feiner, woordvoerder wethouder Pex Langenberg (haven, duurzaamheid, mobiliteit & organisatie): amj.feiner@rotterdam.nl (06)  220 496 57

René Bastiaans, communicatie programma Rotterdam Elektrisch: r.bastiaans@rotterdam.nl (06) 211 536 55