Direct naar de content

Middenberm en Skatepark Westblaak bijna klaar

Skatepark van maandag 30 mei tot en met vrijdag 10 juni buiten gebruik

De gemeente Rotterdam legt de laatste hand aan het Skatepark Westblaak en de herinrichting van de middenberm van de Westblaak. In verband met deze werkzaamheden is het skatepark van maandag 30 mei tot en met vrijdag 10 juni buiten gebruik. In deze periode kunnen de skaters terecht op andere locaties in de stad, zoals bijvoorbeeld de bowl bij de Heemraadssingel of het Skatepark in Nesselande. Vanaf vrijdag 8 juli is de middenberm klaar en is het hele skatelandschap te gebruiken.

Rond het bestaande skatepark komen aanvullende skate-elementen. Het hele skatelandschap krijgt een tweede laag beschermende coating om slijtage te voorkomen. De asfaltpaden rond het skatepark zijn nu nog voorzien van een tijdelijke bovenlaag. Als sluitstuk van de werkzaamheden wordt deze tijdelijke laag verwijderd en wordt het gehele park tot aan het Eendrachtsplein voorzien van gepolijst asfalt. Op die manier ontstaan er geen richels zodat het geschikt is voor skaters.

Het nieuwe skatepark op de Westblaak is sinds december 2015 in gebruik. Vanaf het moment dat het in gebruik is zijn er bij goed weer veel skaters, steppers en bmx-ers te vinden. Het skatepark zorgt voor een mooie invulling van de middenberm van de Westblaak. Ook voor het resterende deel van de middenberm, tussen het huidige skatepark en het Eendrachtsplein, is een nieuw inrichtingsplan gemaakt, dat nu wordt uitgevoerd. Dit gedeelte wordt ingericht als parkachtig gebied met elementen die voor streetskaters interessant zijn. Maar ook voor niet-skaters wordt het een prettige locatie om te lopen of even te gaan zitten.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, persvoorlichter gemeente Rotterdam, telefoon 06-2296652 of met Marieke van Gruijthuijsen, woordvoerder wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport en Binnenstad), telefoon 06-13155120.

Op 9 juli wordt het Skatepark Westblaak officieel geopend. Zodra het programma bekend is, ontvangt u een uitnodiging om hierbij te zijn.