Direct naar de content

Mia van IJperenonderscheiding voor Peter Pieterse

LET OP: Dit nieuws NIET verspreiden vóór woensdag 15 februari 2017, 16.30 uur

Woensdag 15 februari 2017 ontvangt Peter Pieterse de Mia van IJperenonderscheiding. Hij krijgt deze onderscheiding als blijk van waardering voor dertig jaar politieke vertegenwoordiging in Prins Alexander. Ron Davids, voorzitter van de gebiedscommissie Prins Alexander, overhandigt de onderscheiding.

De heer Pieterse werd in 1987 lid van de deelraad in Prins Alexander voor de PvdA. Later was hij ook lid van het dagelijks bestuur. In zijn tijd bij deelgemeente Prins Alexander was hij lid van alle verschillende commissies. Voor hem waren alle dossiers belangrijk. Hij was altijd inhoudelijk op de hoogte van de onderwerpen die hem werden toevertrouwd. Met een kritische blik leverde hij vaak een verbindende en opbouwende bijdrage aan vraagstukken en ontwikkelingen.

Bij de verkiezingen in 2014 werd hij gekozen in de gebiedscommissie Prins Alexander. Mede door zijn toedoen vond de gebiedscommissie snel haar nieuwe rol. Ron Davids zei hierover in de laatste gebiedscommissievergadering: ‘De kennis en ervaring van Peter Pieterse en zijn bestuurlijk en politiek inzicht waren een leuning waarlangs de gebiedscommissie kon functioneren.’

Peter Pieterse deed zijn gebiedskennis vooral op in de wijken. Zelf zei hij hierover: ‘Ik ben altijd van mening geweest dat een lid van de deelraad en gebiedscommissie ook op de dag voldoende tijd beschikbaar zou moeten kunnen maken om activiteiten in het gebied te kunnen volgen.’ Dat hij daarvoor minder tijd krijgt vanwege een nieuwe functie was voor hem reden om ontslag te nemen als gebiedscommissielid.
Naast de politiek is Peter Pieterse ook op andere gebieden actief in Prins Alexander, zoals in het onderwijs, bij de scouting en bij de jaarlijkse dodenherdenking.

Uitreiking
Woensdag 15 februari 16.30 uur
Locatie: binnenplein van de Gerard Goossenflat, Thomas Mannplaats 150, Rotterdam (Ommoord)

Mia van IJperenonderscheiding
De Mia van IJperenonderscheiding is de belangrijkste onderscheiding in gebied Prins Alexander. De onderscheiding wordt uitgereikt aan personen of organisaties die zich jarenlang vrijwillig hebben ingezet voor de bewoners en/of het gebied.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine de Koning, communicatieadviseur, tel. 06- 232 92 280 of per mail de.dekoning@rotterdam.nl