Direct naar de content

Meer verschil in het Rotterdamse groen

Openbaar groen van Ommoord krijgt natuurlijker uitstraling

De komende jaren gaat de gemeente, samen met de Rotterdammers, de stad verder vergroenen. Er komt bovendien meer verschillend groen in de stad. Het centrum, de stadswijken rond het centrum en de wijken aan de randen van de stad krijgen ieder een eigen groene uitstraling. In Ommoord wordt dat als eerste zichtbaar. Sommige plekken in die wijk krijgen meer natuurlijk groen. Kinderen helpen een handje op vrijdag 13 maart.

Kinderen zaaien de eerste bloemrijke berm in
Op vrijdag 13 maart zaaien dertig kinderen van basisschool De Kruidenhoek wilde bloemen- en plantenzaden in de bermen van de Martin Luther Kingweg, tussen het metrostation Hesseplaats en de President Wilsonweg. Zo groeit daar snel meer natuurlijk, kleurrijk en gevarieerd groen. En daar komen weer allerlei insecten op af. Voorafgaand aan dit feestelijke moment krijgen de kinderen een les over de aarde, bloemen, planten en insecten van Bureau Stadsnatuur. Zij sluiten daarmee een themaweek over de aarde af.

Meer gevarieerd groen in de stad
Samen met Rotterdammers werkt de gemeente aan de verdere vergroening van de stad. Daarnaast zet de gemeente in op meer gevarieerd groen in het centrum, de stadswijken rond het centrum en de wijken aan de randen van de stad. Binnen de wijken wordt uiteraard rekening gehouden met de ligging, functie en gebruik van het groen. Een fijn voetbalveld in de buurt houdt een strakke grasmat die regelmatig wordt gemaaid. Bij het winkelcentrum passen mooie bloembakken, op andere plekken is meer plaats voor natuur.

Natuur naar de stad in Ommoord
Ommoord is zo’n wijk aan de rand van de stad waar wordt ingezet op groen met een meer natuurlijke uitstraling. In Ommoord zijn de veranderingen in het groen als eerste zichtbaar. Aan de dreven van de Ommoordse Ruit en in het Ommoordse Veld gaat het openbaar groen er de komende jaren natuurlijker uitzien. Zo sluit het groen beter aan op het omliggende Rottelandschap. Strak gemaaid gras verandert op die plekken in verschillende grassoorten met wilde bloemen en kruiden.

Op de rest van de Ommoordse Ruit en in het Ommoordse Veld wordt niet ingezaaid. Daar verandert het groen geleidelijk door minder vaak te maaien. De bodem wordt daardoor geschikt voor de groei van wilde soorten.


Noot voor de redactie:

U bent van harte welkom om aanwezig te zijn.

Datum:  vrijdag 13 maart 2015
Tijd:        09:45 – 10:15 uur
Locatie: Martin Luther Kingweg, hoek President Wilsonweg, Rotterdam-Ommoord.

Programma
09:45 uur   De kinderen komen aan op de Martin Luther Kingweg / Pres Wilsonweg
09:50 uur   Kinderen zaaien wilde bloemen- en plantenzaden in, verspreiden de zaden en harken de berm onder begeleiding van Bureau Stadsnatuur.
10:15 uur   Einde.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl