Direct naar de content

Meer huurwoningen voor middeninkomens

Syntrus Achmea en gemeente Rotterdam tekenen overeenkomst vrije sector huur

In Rotterdam komen meer huurwoningen voor middeninkomens beschikbaar. Dit is het gevolg van de intentieovereenkomst die vandaag is getekend door de gemeente Rotterdam en pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Beide partijen gaan nu onderzoeken welke locaties geschikt zijn als investeringslocatie voor Syntrus Achmea voor de middeldure huursector.

De ondertekening van de overeenkomst, waarbij het gaat om enkele honderden huurwoningen, vond plaats bij de stand van de gemeente Rotterdam op de Provada, de grote landelijke vastgoedbeurs in de RAI Amsterdam. Wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie, Ronald Schneider en Director Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Rob Vester hebben de ondertekening verricht.

Toenemende vraag huurwoningen vrije sector
De ondertekenaars signaleren een toenemende vraag naar huurwoningen in de vrije sector in Rotterdam. Deze trend is sinds enige tijd ingezet en heeft meerdere oorzaken. Zo is het voor veel mensen moeilijker een hypotheek te krijgen. Een andere reden is dat woningzoekenden van rond de twintig jaar kiezen voor meer flexibiliteit in hun loopbaan en daardoor minder gebonden willen zijn. Huren is dan de beste optie. Tenslotte wil ook de steeds groter wordende groep 55-plussers met midden en hogere inkomens graag huren omdat zij hun kapitaal willen vrijmaken voor andere uitgaven. Zij willen graag in de stad wonen, dichtbij alle voorzieningen.

Volgens wethouder Ronald Schneider bewijst de overeenkomst met Syntrus Achmea het toenemende vertrouwen van investeerders in Rotterdam. ,,In Rotterdam krijg je veel voor elkaar, zo weten beleggers en ontwikkelaars. Rotterdam is natuurlijk niet voor niets dé architectuur- en bouwstad. En die reputatie is niet komen aanwaaien. Daar hebben alle partijen die actief zijn in onze stad hard voor gewerkt.''

Partners
De gemeente Rotterdam ziet Syntrus Achmea ook als een belangrijke partner in de stad die de afgelopen jaren al een grote bijdrage heeft geleverd aan de positieve ontwikkeling van Rotterdam. De pensioenbelegger heeft de afgelopen drie jaar €100 miljoen in zeven projecten geïnvesteerd namens haar klanten. Rob Vester, Director Ontwikkelingsbedrijf van Syntrus Achmea: “Rotterdam kent traditioneel een goede markt voor middeldure huurwoningen. Daarnaast zien wij dat Rotterdam als attractieve woonstad een duidelijke sprong voorwaarts aan het maken is”.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl

Erik van der Struijs, woordvoerder Syntrus Achmea, 06 3036 3997, erik.van.der.struijs@achmea.nl