Direct naar de content

Meer dan 13.000 mensen doen mee met Keep It Clean Day 2017!

Een record aantal Rotterdammers hebben zich aangemeld voor de Keep It Clean Day voor aanstaande vrijdag. Na het record van 10.000 in 2016 stekenruim 13.000 deelnemers hun handen uit de mouwen om hun wijk schoon te maken. Rotterdam doet voor de vierde keer mee aan dit landelijke initiatief tegen zwerfvuil.

Dagelijks maakt en houdt de gemeente Rotterdam de stad schoon met de inzet van honderden reinigers en vuilophalers. Eén keer per jaar roept de gemeente alle Rotterdammers op om zwerfvuil aan te pakken op de Keep It Clean Day . Wethouder Joost Eerdmans (o.a. Buitenruimte): ‘Ik ben enorm trots opdit record aantal deelnemers. Het is geweldig dat zoveel mensen zich inzetten voor een schoon Rotterdam. We hopen dat dit zich de rest van het jaar ook voortzet en iedereen blijft bijdragen aan een zwerfvuilvrije stad.’ Naast bewoners hebben zich dit ook veel scholen en winkeliersverenigingen aangemeld.

Programma
De Keep It Clean Day wordt vrijdag om 9:45 uur geopend door wethouder Eerdmans op het Grote Visserijplein in Delfshaven. Om 15:30 uur reikt hij de Gouden Knijper uit aan het gebied dat het meeste afval heeft verzameld. Het winnende gebied wordt rond 15:00 uur bekend gemaakt via Facebook en Twitter.

Inschrijven kan nog steeds via www.rotterdam.nl/keepitclean010 maar het is niet meer mogelijk om schoonmaakmaterialen aan te vragen.

Rotterdam zwerfvuilvrij
Tijdens de Keep It Clean Day gaan we met zoveel mogelijk Rotterdammers zwerfvuil opruimen. Iedere school, vereniging, straat, ondernemer of individuele inwoner kan zijn bijdrage leveren door een schoolplein, straat of park in de buurt zwerfvuilvrij te maken. De gemeente faciliteert deelnemers hierbij door het beschikbaar stellen van schoonmaakmaterialen. Het gebied met het meeste ingezamelde zwerfvuil wordt aan het einde van de dag tot winnaar uitgeroepen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter wethouder Eerdmans, 06-51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl

Voor meer informatie over de dag en het programma kunt u contact opnemen met Marloes Beijer, communicatie adviseur, op telefoonnummer 06 – 28 92 34 40

U wordt uitgenodigd om bij onderstaande locaties langs te gaan voor fotografie en interviews.

Opening door wethouder Eerdmans (in gezelschap van ‘klikoband’ Kliko Beats en diverse basisschoolleerlingen).
Tijd: 9:45 – 10:15 uur
Locatie: Visserijplein (Delfshaven)

Schoonmaakactiviteiten Passer College
Tijd: tussen 9:00 en 14:00 uur
Locatie: Hoornweg 45 in Overschie

Schoonmaakactiviteiten Gemiva – SCG Groep (activiteitencentrum geestelijk en verstandelijk gehandicapten)
Tijd: tussen 10:00 en 14:45 uur
Locatie: Hollands Tuin 294 IJsselmonde

Schoonmaakactiviteiten AZC Beverwaard
Tijd: tussen 9:00 en 14:00 uur
Locatie: Montfoortverloop 15 in IJsselmonde

Schoonmaakactiviteiten Kinderboerderij Molenwei
Tijd: tussen 11:00 en 15:00 uur
Locatie: Brammertstraat 10 in Charlois

Uitreiking Gouden Knijper door wethouder Eerdmans aan voorzitter van de winnende Gebiedscommissie
Tijd: 15:30 uur
Locatie: In winnend gebied, wordt om 15:00 uur bekend gemaakt. Houd Facebook en twitter daarvoor in de gaten.

De locaties zijn akkoord met (pers)fotografie en interviews.