Direct naar de content

Marianne van den Anker voorgedragen als nieuwe Gemeentelijke Ombudsman Rotterdam

Het presidium van de gemeenteraad heeft besloten om mevrouw Marianne van den Anker voor benoeming voor te dragen als nieuwe Gemeentelijke Ombudsman van Rotterdam. In de raadsvergadering van 16 december wordt door de gemeenteraad over de benoeming gestemd.

Marianne van den Anker is momenteel werkzaam als dagvoorzitter, ambassadeur, presentator en adviseur voor o.a. Één tegen eenzaamheid, Alles is gezondheid en Bouwen aan Vertrouwen. Daarnaast bekleedt ze diverse bestuursfuncties, voor o.a. OPEN Rotterdam, Capri en Vrienden van het IJsselland ziekenhuis. Eerder was zij onderzoeksleider van meerdere kennisprogramma’s op het gebied van veiligheid en auteur van meerdere wetenschappelijke boeken op het terrein van georganiseerde criminaliteit. Voor de NTR presenteerde ze op NPO Radio 1 eerst het programma 1 op Straat en daarna Kwesties. Ook was zij wethouder en gemeenteraadslid voor de gemeente Rotterdam.

Zij zal, indien de stemming positief uitpakt, mevrouw mr. A.M. (Anne Mieke) Zwaneveld opvolgen.

Over de Gemeentelijke Ombudsman
De Gemeentelijke Ombudsman is onafhankelijk en wordt voor een periode van 6 jaar benoemd door de gemeenteraad van Rotterdam en aangesloten gemeenten. Hij onderzoekt en beoordeelt klachten over gemeentelijke diensten, gemeenteambtenaren en bestuurders. De Gemeentelijke Ombudsman is er niet alleen voor burgers, maar ook voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.