Direct naar de content

Maastunneltraverse weer beschikbaar voor het verkeer

Werkzaamheden tunneltraverse bijna afgerond

De Maastunneltraverse tussen het Bentinckplein en de Rochussenstraat v.v. is vanaf maandag 16 mei om 05:00 uur weer beschikbaar voor het verkeer. Daarna worden van 17 mei tot 2 juni in de avonden en nachten nog noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd in middelste tunnelbuizen (hoofdrijbanen) van de Statentunnel.

De werkzaamheden in de middelste tunnelbuizen van de Statentunnel worden in de avonden en nachten uitgevoerd tussen 20:00 uur en 06:00 uur. Deze tunnelbuizen zijn afgesloten van:

  • dinsdag 17 mei tot en met donderdag 19 mei vanaf 20.00 uur steeds tot de volgende morgen 06.00 uur;
  • zondag 22 mei tot en met donderdag 26 mei vanaf 20.00 uur steeds tot de volgende morgen 06.00 uur;
  • zondag 29 mei tot en met donderdag 2 juni vanaf 20.00 uur steeds tot de volgende morgen 06.00 uur;

Tijdens de werkzaamheden zijn de secundaire rijbanen van de Statentunnel in beide richtingen beschikbaar voor het verkeer. Er geldt echter wel een hoogtebeperking van 3,4 meter.

Slechte kwaliteit wandvoegen
De herstelwerkzaamheden aan de wandvoegen van de Statentunnel vragen meer tijd dan bij aanvang van het werk was voorzien. Vanwege de slechte kwaliteit van de voegen moest er meer beton worden verwijderd en dus ook meer hersteld worden. Alle werkzaamheden zijn nu gericht op het herstel van de voegen.

Monumentwetgeving
De restauratiewerkzaamheden om de tunneltraverse in haar oorspronkelijke uiterlijk terug te brengen vallen onder monumentenwetgeving en worden in een latere fase uitgevoerd. Voor het aanbrengen van de wandtegels moet eerst een proefvak in het Maastunnelproject voldoen aan de monumenteisen. Pas daarna worden de tegels, op dezelfde werkwijze, in de tunneltraverse aangebracht. Ook de blokmotieven van de wanden moeten aan de restauratie-eisen van de monumentenwetgeving voldoen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, telefoon 06 53 71 27 24 of fwa.marree@rotterdam.nl