Direct naar de content

Maastunnel twee nachten in beide richtingen dicht

Schoonmaakwerkzaamheden in de buis van noord naar zuid

De Maastunnel wordt volgende week twee nachten afgesloten voor het autoverkeer in beide richtingen. Dus ook van Zuid naar Noord. De afsluitingen zijn nodig vanwege de maandelijkse schoonmaak van de tunnel.

Vanwege de renovatie en restauratie van de Maastunnel is de tunnel twee jaar lang afgesloten richting Zuid. De buis waarin we werken gaan we niet schoonmaken; dat is niet nodig. De andere buis waar door wordt gereden wel. Daarom sluiten we deze buis ook af voor de schoonmaakwerkzaamheden.

De afsluitingen zijn van:·
– maandag 14 augustus tussen 00.30 uur en 06.00 uur;
– dinsdag 15 augustus tussen 00.30 uur en 06.00 uur.

Omleiding via Erasmusbrug
Het autoverkeer wordt omgeleid via de Erasmusbrug, de omleiding staat op borden aangegeven. De afsluiting heeft geen gevolgen voor fietsers en voetgangers.

Renovatie Maastunnel
De Maastunnel is twee jaar dicht voor het autoverkeer richting Zuid. En soms zelfs ook richting Noord. Want na 75 jaar moet onze tunnel worden gerenoveerd. Dat is noodzakelijk om aantasting van beton te herstellen en de Maastunnel in 2019 te laten voldoen aan de nieuwste veiligheidseisen. Automobilisten moeten een andere route nemen of gebruik maken van een alternatief vervoersmiddel. Na de zomer van 2019 kan de autotunnel er weer jaren tegenaan. De fiets- en voetgangerstunnel blijft tijdens deze werkzaamheden gewoon beschikbaar.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte Moratis, persvoorlichter Stadsbeheer, 010 267 61 24 of ba.moratis@rotterdam.nl