Direct naar de content

Maastunnel daagt Rotterdammers uit voor ontwerpwedstrijd

Tijdens de grootschalige renovatie en restauratie van de Maastunnel, waarmee in de zomer van 2017 wordt gestart en twee jaar zal duren, worden veel bezoekers verwacht. De renovatie en restauratie van de Maastunnel is een bijzonder project, dat vraagt om een bijzonder ontwerp voor de inrichting bezoekersruimte in het ventilatiegebouw van de Maastunnel. De Facebookvrienden van de Maastunnel stemmen op de genomineerde inzendingen en zij bepalen zo welk ontwerp wordt uitgevoerd. 

Elke Rotterdammer kan meedoen aan deze unieke ontwerpwedstrijd en er zijn uiteraard geen grenzen gesteld aan de creativiteit van de inzendingen. Omdat de Maastunnel een Rijksmonument is, zijn er echter wel beperkingen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om gaten te boren in de muren. De muren mogen ook niet worden geverfd. Het gebruik van de meubels, panelen, apparatuur en spullen die er al zijn, is daarentegen een uitdaging.

Meedoen
Iedere deelnemer ontvangt een briefing, een plattegrond van de ruimte in het ventilatiegebouw en een uitnodiging om het ventilatiegebouw te bezichtigen. De sluitingsdatum voor het inzenden van een ontwerp is vrijdag 5 februari. Aanmelden kan door een email te sturen naar renovatiemaastunnel@rotterdam.nl.

Beoordeling inzendingen
Op maandag 8 februari 2016 worden door het projectteam Renovatie en Restauratie Maastunnel drie ontwerpen geselecteerd. De drie ontwerpers worden vervolgens uitgenodigd voor een presentatie op dinsdag 16 februari 2016. Daarna worden de ontwerpen gepubliceerd op de Facebookpagina van de Maastunnel. Facebookvrienden van de Maastunnel kiezen uiteindelijk welk ontwerp daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

De ontwerpers van de drie winnende ontwerpen kunnen rekenen op een financiële vergoeding € 300,00 (1e prijs), € 200,00 (2e prijs) en € 100,00 (3e prijs).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 0653 71 27 24 of fwa.marree@rotterdam.nl