Direct naar de content

Maasboulevard maandagmiddag 19 mei weer open

Het werk aan de Boerengatbrug, tussen Tropicana en het Havenziekenhuis, is op maandagmiddag 19 mei voor de avondspits klaar. De Maasboulevard is dan weer voor al het verkeer geopend in beide richtingen. Het werk aan de brug is voorspoedig verlopen door een strakke planning, goed weer en een technische meevaller. Tijdens het werk aan de brug is een extra stuk van de Maasboulevard van fluisterasfalt voorzien.

Meevaller
De technische meevaller kwam aan het licht toe de oude asfaltlaag werd verwijderd. De onderlaag verkeerde in een betere staat dan verwacht, waardoor het werk sneller kon worden uitgevoerd.

Afstemming werkzaamheden
Het wegdek op de Boerengatbrug was hard aan vervanging toe. Om overlast voor het verkeer te beperken, ging het werk van start in de meivakantie. Zo werd ook de impact tijdens de Rotterdam Marathon en de bekerfinale in de Kuip beperkt. Het werkt moest klaar zijn voor de interland Nederland-Ghana op 31 mei.

Op deze manier wordt ook ruimte gemaakt voor andere noodzakelijke werken tijdens de zomerperiode. Door zorgvuldige afstemming van werken houdt de gemeente de bereikbaarheid van de stad zo optimaal mogelijk.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl

www.rotterdam.nl/boerengatbrug