Direct naar de content

Livestreamplatform Twitch kiest vanaf 2024 – voor drie jaar – Rotterdam als stad voor hun internationale evenement TwitchCon.

Dat maakte Dan Clancy, de CEO van Twitch, zojuist persoonlijk wereldwijd bekend via social media.

TwitchCon is het jaarlijkse evenement in Europa waar ‘livestreaming’ en ‘game-cultuur’ centraal staan. Duizenden industrie professionals, streamers en hun fans ontmoeten elkaar op 29 en 30 juni 2024 in Rotterdam Ahoy. Ontmoetingen, nieuwe producten ontdekken en de laatste games uitproberen. Dat alles in de kenmerkende enthousiaste en inclusieve sfeer waar de Twitch community om bekend staat.

“De keuze van TwitchCon voor Rotterdam onderstreept onze aantrekkingskracht voor internationale evenementen. Dit besluit toont de kracht van Rotterdam als hardwerkende, creatieve en innovatieve hub met internationaal bekende game studio’s en opleidingen, zoals het Grafisch Lyceum. Het event stimuleert lokale bedrijvigheid en hotelbestedingen. Alle evenementen bij elkaar dragen bij aan werkgelegenheid.” – Wethouder Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur).

“Live-ervaringen zijn onmisbaar en van maatschappelijk belang. Elkaar ‘in-real-life’ ontmoeten blijft het meest waardevol, zelfs voor online streamers en hun fans. De ambitie van Twitch is groot. Zo groot dat het de gehele Ahoy-accommodatie inneemt. Het heeft tevens een direct effect op de lokale economie. Die duizenden internationale bezoekers zullen ook horeca en ontmoetingsplekken rondom Ahoy, in het Hart van Zuid-gebied, bezoeken.” – Jolanda Jansen (CEO Rotterdam Ahoy).

Rotterdam Serious About Gaming

De gemeente Rotterdam zet stevig in op de ontwikkeling van de digitale economie in de stad. Rotterdam heeft de ambitie om samen met ondernemers en kennisinstellingen bij te dragen aan een digitale economie die open, eerlijk en veilig is. Waarin bedrijven kunnen innoveren, consumenten goed beschermd zijn en die bijdraagt aan duurzame economische groei vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid. De komst van Twitch naar de stad is een goede gelegenheid om in levenden lijve de omvang en het bereik van de digitale economie te ervaren.

Onder de titel “Rotterdam. Serious About Gaming.” zet Rotterdam de gamingsector, de daarin werkzame creators en developers én het toekomstige talent dat zich daar nu voor laat opleiden in de schijnwerpers. Rotterdam onderstreept hiermee dat de gaming sector een technologische voorloper is en vanwege haar omvang en groei serieus genomen moet worden. De gamingsector in Rotterdam opereert op internationale schaal en biedt lokaal werkgelegenheid bij veel mkb ondernemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michiel Groeneveld, tijdelijk bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 387 192 29 of m.groeneveld2@rotterdam.nl

Martijn Peltenburg (Projectmanager Digitale Economie)
06 43295584 | mj.peltenburg@rotterdam.nl

Voor meer foto’s of achtergrondinformatie:
Melissa van Daalem (Communicatieadviseur | woordvoerder Stadsontwikkeling)
06 34455314 | m.vandaalem@rotterdam.nl

Ondernemen010@rotterdam.nl www.ondernemen010.nl

Rotterdam Ahoy

Susanne Blaas (Marketing & Communications Manager)
06 54624930 | s.blaas@ahoy.nl