Direct naar de content

Live chat voor Rotterdamse ondernemers

Snel en effectief digitaal zakendoen met de gemeente

Rotterdamse ondernemers kunnen vanaf vandaag live met de gemeente chatten via Ondernemen010.nl. Zo kunnen ze nog makkelijker met de gemeente in contact komen. Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 is de chat op Ondernemen010.nl geopend en kunnen ondernemers direct hun vragen stellen aan een medewerker van de gemeente.

In het mkb-actieprogramma dat in maart werd gepresenteerd, heeft de gemeente beloofd hard te werken aan de verbetering van de ondernemersdienstverlening. Een onderdeel daarvan is het mogelijk maken van live chat op het platform Ondernemen010.nl. Wethouder Robert Simons (o.m. Economie): “Toen we het mkb-actieprogramma ontwikkelden, hebben we veel ondernemers gevraagd naar hun wensen. Persoonlijk en laagdrempelig contact met de gemeente kwam in die gesprekken vaak naar voren. De chat is een mooie aanvulling op de bestaande persoonlijke contactkanalen zoals de ondernemersbalie, de collega’s die in de wijken bij de ondernemers langsgaan en 14 010.”

Ondernemen010
De site Ondernemen010.nl is een gemeentelijk platform met informatie voor ondernemers. Daarnaast biedt het platform inspiratie en brengt het Rotterdamse ondernemers snel in contact bij de juiste persoon bij de gemeente. De chatfunctie is aanwezig op alle pagina’s van de site. Ondernemers die deze contactoptie fijn vinden, kunnen nu ook snel en effectief op deze manier digitaal zakendoen met de gemeente.

Mkb-actieprogramma
Het mkb-actieprogramma zet in op de behoeften van ondernemers: de ondernemer staat centraal bij het maken van plannen en beleid, duidelijke on- en offline informatie en communicatie én aanpak van de lokettenjungle. Om de dienstverlening te verbeteren, zorgt de gemeente voor duidelijkheid waar je als ondernemer terecht kunt met vragen of andere zaken. Rotterdam wil de regeldruk verminderen en zorgen dat ondernemers snel geholpen worden door het 1-ingangsprincipe. Ook zet het plan in op hulp bij toekomstbestendig ondernemen, want de energietransitie en grondstoffenschaarste zijn voor ondernemers een grote uitdaging. Meer informatie: ondernemen010.nl/mkbactieprogramma.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joachim Kost, bestuursvoorlichter wethouder Robert Simons, 06 – 391 073 81 of mj.kost@rotterdam.nl