Direct naar de content

Lintjesregen Rotterdam 2019

Persuitnodiging - NB embargo

Vrijdag 26 april reikt burgemeester Ahmed Aboutaleb namens Koning Willem-Alexander 38 Koninklijke onderscheidingen uit in de Burgerzaal van het stadhuis. De feestelijke bijeenkomst begint om 9.30 uur.

De jaarlijkse lintjesregen is een publieke waardering van de inzet van mensen voor de samenleving. Mensen die jaren hard hebben gewerkt voor anderen, vaak naast een vaste baan en op vrijwillige basis.

Persvertegenwoordigers zijn van harte uitgenodigd om bij de ceremonie aanwezig te zijn. Het overzicht van gedecoreerden kunnen zij opvragen bij de woordvoerder van burgemeester Aboutaleb (contactgegevens onderaan dit bericht).

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving.
Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid (bijvoorbeeld een afscheidsreceptie of jubileumviering) of voorafgaand aan Koningsdag (de traditionele Lintjesregen).


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Verhulp, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 51 26 63 15 of c.verhulp@rotterdam.nl