Direct naar de content

Lintjesregen in Rotterdam

Rotterdam reikt dit jaar de meeste Koninklijke Onderscheidingen uit van het land

Vrijdag 24 april – de vrijdag voorafgaand aan Koningsdag – vindt de traditionele Lintjesregen plaats. In Rotterdam reikt burgemeester Aboutaleb in de Burgerzaal van het stadhuis de Koninklijke onderscheidingen uit namens Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Dit jaar reikt Rotterdam de meeste lintjes uit van het land: 58. De ceremonie begint om 9.00 uur.

Burgemeester Aboutaleb: "Lintjesregen is een van de hoogtepunten in het jaar, dé gelegenheid om betrokken Rotterdammers in het zonnetje te zetten. Dat in Rotterdam de meeste Koninklijke Onderscheidingen zijn toegekend, 58 dit jaar, is een groot compliment voor de stad."

Van de gedecoreerden worden 45 personen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 11 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Twee personen worden benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: Stedenbouwkundige Riek Bakker (o.a. ontwikkeling Kop van Zuid) en architect Winy Maas (Markthal). Daarnaast ontvangt 1 Rotterdammer een Koninklijke Onderscheiding op het Ministerie van Defensie, uit handen van minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich vele jaren structureel en vaak onbaatzuchtig verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Voor een benoeming in de Orde van de Nederlandse leeuw komen personen in aanmerking die hun uitzonderlijke talenten, meestal vanuit hun professionele functie, optimaal hebben aangewend ten bate voor de samenleving. De ontplooide activiteiten hebben vaak een grote maatschappelijke uitstraling.

Overzicht van gedecoreerden Lintjesregen 2015 (Pdf)

Voor meer informatie over Koninklijke Onderscheidingen, zie http://lintjes.nl/.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl