Direct naar de content

Lintjesregen in Rotterdam

Woensdag 26 april heeft burgemeester Aboutaleb in de Burgerzaal van het stadhuis 58 onderscheidingen uitgereikt namens Koning Willem-Alexander. 57 personen werden benoemd in de Orde van Oranje-Nassau: 41 tot Lid, 13 tot Ridder, 2 tot Ridder met de zwaarden en 1 tot Officier. Eén persoon is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ook dit jaar heeft Rotterdam het grootste aantal Koninklijke onderscheidingen van Nederland tijdens de Lintjesregen.

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving. Een onderscheiding binnen de Orde van de Nederlandse Leeuw gaat naar mensen met exceptionele verdiensten. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid (bijvoorbeeld een afscheidsreceptie of jubileumviering) of voorafgaand aan Koningsdag (de traditionele Lintjesregen).

Overicht met de namen van de gedecoreerden (Excelbestand)


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 226 619 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl.