Direct naar de content

Lintjesregen als vanouds in Burgerzaal Stadhuis

Burgemeester Aboutaleb reikte dinsdag 26 april de Koninklijke onderscheidingen van de jaarlijkse Lintjesregen uit. Na twee jaar van alternatieve uitreikingen door coronabeperkingen, was de Lintjesregen als vanouds weer met een grote bijeenkomst in de Burgerzaal van het Stadhuis.

Cijfers
Dit jaar ontvingen 36 Rotterdammers een Koninklijke onderscheiding; voor het eerst evenveel vrouwen als mannen. De burgemeester reikte 8 keer Ridder in de Orde van Oranje-Nassau uit en 28 keer Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Andere gemeenten
Ook ontvingen drie inwoners van andere gemeenten hun lintje uit handen van burgemeester Aboutaleb. Hun verdiensten zijn namelijk wel in Rotterdam, vandaar dat de uitreiking in het Rotterdamse Stadhuis plaatsvond. Het gaat om twee vrouwen (1x Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1x Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) en een man (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau).

Toevoeging
Tijdens de Lintjesregen werd ook mevrouw Hofman-Vos gedecoreerd. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Hofman zou haar Koninklijke onderscheiding eigenlijk op een ander moment ontvangen, maar dat is om logistieke redenen verplaatst naar de bijeenkomst van vandaag. Mevrouw Hofman is sinds de oprichting lid en vrijwilliger van Badminton Club Asterix. Naast jeugdtrainer is zij bestuurslid en voorzitter van de jeugdcommissie en was zij 7x clubkampioen en jarenlang lid van het eerste team.

De Orde van Oranje-Nassau
Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Er zijn zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid.

Lees de bijlage voor een overzicht van de gedecoreerden.