Direct naar de content

Lekker Fit! Trakteren

één is genoeg en klein is oké

Zondag 5 oktober neemt wethouder Adriaan Visser tijdens het kinderboekenweekfeest een lekkere en verantwoorde Lekker Fit! traktatie in ontvangst, want bij een feestje hoort natuurlijk iets lekkers. Lekker Fit! Trakteren is onderdeel van het gemeentelijke actieprogramma Rotterdam Lekker Fit! en wordt dit schooljaar op Lekker Fit! scholen ingevoerd.

Lekker Fit! trakteren wordt al aangeboden aan peuters en kleuters in groep 1 en 2. De teams en vakleerkrachten van de Lekker Fit! scholen zijn zo enthousiast over het traktatiebeleid dat vanaf september 2014 de groepen 3 tot en met 8 ook met verantwoorde en lekkere traktaties aan de slag gaan. Jarige kinderen, en hun ouders, worden gestimuleerd verantwoord te trakteren met het motto: één is genoeg en klein is oké.

Over Lekker Fit! Trakteren
Alle ouders willen een feest voor hun jarige kind. Bij een feestje hoort wat lekkers en de meeste kinderen trakteren daarom op school en thuis. De richtlijn van Lekker Fit! Trakteren sluit hierbij aan. Lekker Fit! Trakteren is simpel en bestaat uit weinig regels. Het principe is: één is genoeg en klein is oké De traktatie is klein en bevat daardoor geen of weinig calorieën. De kinderen krijgen minder vet, suiker en zout binnen. Daarnaast leren kinderen en ouders om te gaan met een kleine hoeveelheid lekkers, op school en thuis. Zo vieren we wél feest met wat lekkers én blijft iedereen Lekker Fit!.

Over Rotterdam Lekker Fit!
Uit onderzoek in 2011 blijkt dat een kwart van de Rotterdamse kinderen overgewicht heeft. Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een gezond gewicht en voldoende beweging bij Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Op 23 voortgezet onderwijsscholen en 94 basisscholen ondersteunen leerkrachten, sportdocenten en gezondheidsprofessionals zoals diëtisten, de (ruim 20.000) leerlingen meer te bewegen en gezonder te eten. Met effect: het overgewicht bij de kinderen op deze scholen stijgt minder snel dan bij kinderen op andere scholen.

Rotterdam is voorloper in Nederland in het aanmoedigen van een gezonde leefstijl onder kinderen en de eerste gemeente die daar een compleet programma voor aanbiedt voor 0 -14 jarigen. Voor meer informatie over het programma Rotterdam Lekker Fit!, kijk op www.rotterdamlekkerfit.nl.


Noot voor de redactie:

Tijdens het Kinderboekenfeest op zondag 5 oktober worden doorlopend workshops Lekker Fit! Traktaties maken aan kinderen aangeboden. Om 12:30 – 12:45 ontvangt wethouder Adriaan Visser (financiën, binnenstad, cultuur en sport) een verantwoorde Lekker Fit! Traktatie.

Adresgegevens:
Centrale Bibliotheek Rotterdam
Hoogstraat 110
3011 PV Rotterdam
T 010 – 2816195.

Meer informatie bij: Ellen Soerel, communicatieadviseur, tel. 06 130 48 606 of e-mail: es.soerel@rotterdam.nl.