Direct naar de content

Leerlingen Penta College Hoogvliet ruimen op tijdens KeepItCleanDay

Morgen, vrijdag 19 september, vindt de internationale KeepItCleanDay plaats; een dag die in het teken staat van het opruimen van zwerfvuil. Ook Hoogvliet doet hier aan mee. Tijdens de gymnastieklessen op het Penta College wordt de warming-up gebruikt om afval op te ruimen.  

Het terrein van Campus Hoogvliet (waar het Penta College onderdeel van uitmaakt) is al de hele week het toneel van de Beachsportweek. Een sportevenement waar buurtbewoners, sportclubs en scholen met elkaar beachvoetballen, -volleyballen en –handballen. Ondanks dat er afval in de vuilnisbakken wordt gegooid ontstaat er altijd wel zwerfvuil.

Komende vrijdag helpen drie verschillende klassen van ongeveer 20 leerlingen mee met het opruimen van het terrein. Behalve dat het terrein weer schoon wordt is de actie ook bedoeld om leerlingen bewust te maken van de hoeveelheid zwerfafval die in zo’n korte periode kan ontstaan.

De gemeente Rotterdam doet er alles aan om Rotterdam schoon te maken en te houden. Hulp van de Rotterdammers is hierbij essentieel. Allereerst door afval niet achter te laten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Daarnaast door samen te zorgen voor een schone straat en buurt. Daarom doet Rotterdam mee aan de KeepItCleanDay.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Bas Ockeloen, telefoonnummer 06 5023 0338