Direct naar de content

Lancering Verhaal van de Stad

Hoe zou Rotterdam er in 2037 uitzien als de Rotterdammer het voor het zeggen had? Met die vraag in het achterhoofd is het stadsbestuur in januari gestart met Het Gesprek met de Stad. Het werd een avontuurlijke reis met veel inspirerende verhalen. Soms werden zorgelijke beelden geuit, veel vaker kwamen positieve reacties en zagen Rotterdammers kansen. Op woensdag 5 juli geven we de resultaten terug aan Rotterdam.

Lancering
Ruim 9.000 gesprekken zijn vertaald in één verhaal: het Verhaal van de Stad. Woensdag 5 juli (van 11.30 uur tot 13.00) lanceren we het online portal www.hetverhaalvandestad.nl Ook reiken we het – in een beperkte oplage beschikbare – magazine Verhaal van de Stad uit.

De lancering vindt plaats op Plein 1940 in aanwezigheid van wethouder Hugo de Jonge, gemeenteraadslid Barbara Kathmann, stadsdichter Derek Otte en kinderen van basisschool ’t Landje. Dit doen zij bij ‘het bankje van de toekomst’, die komend jaar een bijzondere rol zal vervullen. De onthulling is ook live te volgen via: https://www.facebook.com/gesprekmetdestad/

Talrijke ideeën
Het gesprek heeft een schat aan verhalen opgeleverd. Al die verwachtingen, meningen en talrijke ideeën van stadgenoten worden nu beschikbaar gesteld aan wie het wil weten. Zodat iedereen het kan gebruiken bij het vormgeven van zijn eigen toekomst. Zes rode draden vormen de leidraad voor alle informatie, ideeën en meningen. Samen vormen ze één geheel.

Portal
Het portal www.hetverhaalvandestad.nl staat vanaf 5 juli om 12.00 uur live. Hier vind je de verslagen van alle gesprekken, overzicht van de antwoorden op de open vragen (online enquête), analyse van de Veldacademie, informatie over Het Gesprek, de overzichtsfilm, een trendanalyse, cijfers en het downloadbare magazine.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Wil je aanwezig zijn op woensdag 5 juli (officieel startsein 12.00 uur) of kunnen wij jou inspireren tot het maken van een mooi verhaal? Mail dan naar verhaal@rotterdam.nl of bel met Daniëlle Rijsdijk op telefoonnummer 06-289 187 57.