Direct naar de content

Korperweg vier weekenden in juni afgesloten

Op 27 april 2015 is de gemeente Rotterdam gestart met werkzaamheden aan de Korperweg tussen de Waalhaven Oostzijde en de Groene Kruisweg.

Om het verkeer beter te laten doorstromen naar de Waalhaven Oostzijde wordt een extra rijstrook voor het rechtsafslaan aangelegd. In de richting van de Groene Kruisweg komt er een langere voorsorteerstrook voor het linksafslaan. De middenberm op de kruising Korperweg met de Schulpweg wordt verbreed en veiliger gemaakt voor verkeer. Ook worden de twee bushaltes op de Korperweg opgehoogd en geschikt gemaakt voor mindervaliden.

De verkeerslichtinstallaties op de kruisingen met de Waalhaven Oostzijde en Groene Kruisweg worden aan de zijde van de Korperweg vervangen. De Korperweg wordt opnieuw geasfalteerd en voorzien van 'stil' asfalt. De werkzaamheden aan de kruisingen met de Waalhaven Oostzijde en Groene Kruisweg en de asfalteringswerkzaamheden worden tijdens een aantal weekenden en nachten uitgevoerd. De totale werkzaamheden aan de Korperweg duren naar verwachting tot eind oktober 2015.

Weekendafsluitingen Korperweg
De weekendafsluitingen staan gepland van 5 – 8 juni, 12 – 15 juni, 19 – 22 juni en 26 – 29 juni 2015. De Korperweg is dan afgesloten voor verkeer tussen vrijdagavond 20.00 uur tot en met maandagmorgen 06.00 uur. Er wordt dan aan de kruisingen en verkeerslichtinstallaties gewerkt en aansluitend geasfalteerd. Volg de gele borden voor de omleidingen


Noot voor de redactie:

Meer informatie: Michelle Meurs, communicatie gemeente Rotterdam,
(010) 267 47 26, m.meursgroeneweg@rotterdam.nl
www.rotterdam.nl/korperweg