Direct naar de content

Koopgoot verandert in lange catwalk

010 Momentjes maken de binnenstad levendiger deze zomer

Vrijdag 24 juni verandert de Koopgoot in een lange catwalk. De Rotterdamse stylist Fred van Leer en Jet Sol nodigen shoppers uit om hun nieuwe outfit op de catwalk te showen. Per ronde wint de dame of heer met de meest smaakvolle outfit een cadeaucheque van 100 euro, te besteden in de Koopgoot. Dit jaar organiseert de gemeente samen met ondernemers meer van dit soort evenementen in de binnenstad. En dat allemaal onder de verzamelnaam 010 Momentjes.

Tot eind oktober verwelkomt Rotterdam haar bezoekers en bewoners met een reeks kleine optredens en verrassingen: de 010 Momentjes. Dit zijn periodieke activiteiten in de binnenstad met als doel de bezoekers meer tijd in de binnenstad te laten doorbrengen en een positief beeld van Rotterdam bij ze achter te laten. De ambitie van het College is de verblijfsduur in onze stad met 10 % te verlengen tot einde Collegeperiode.

Gastvrijheid
Door kleine optredens en verrassingen zorgen de momentjes voor een welkom- en thuisgevoel bij Rotterdamse en niet-Rotterdamse bezoekers. Studenten Vrijetijdsmanagement van Willem de Kooning Academie voerden in opdracht van Bureau Binnenstad een onderzoek uit naar de verblijfduur van binnenstadbezoekers en bedachten vervolgens de 010 Momentjes. Enkele voorbeelden zijn oa.RotterJam; Jamsessies in de binnenstad, goodiebags met vouchers in te ruilen bij diverse winkels en de lancering van een Dromoscope©. facebook.com/010Momentjes vertelt je wanneer en welke momenten plaatsvinden. #010Momentje #RdamBinnenstad

De catwalk is van 15.30 uur tot 18.30 uur in de Koopgoot, zijde Lijnbaan. Opgeven kan nog via www.koopgoot.nl


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Bureau Binnenstad, afdeling Communicatie Yvette Ignatius, iy.ignatius@rotterdam.nl, 06 5374 4090.