Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor prof. Steven Hovius

NB Dit nieuws niet verspreiden voor 16 december 17.00 uur

Prof.dr. S.E.R. Hovius heeft op vele manieren een unieke bijdrage geleverd aan de geneeskunde in het algemeen en aan de handchirurgie voor kinderen in het bijzonder. Daarom heeft Zijne Majesteit Steven Hovius benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De uitreiking van deze Koninklijke onderscheiding vindt plaats op 16 december tijdens de afscheidsreceptie van Hovius bij de Erasmus Universiteit, locatie Woudestein.

Steven Hovius was sinds 1987 verbonden aan het Erasmus MC. Eerst als plastisch chirurg, later als afdelingshoofd en opleider. Hij wist deze afdeling tot de grootste van Nederland te maken en richtte een expertisecentrum op om kinderen in multidisciplinair verband te behandelen. Professor Hovius was hoogleraar en promotor van vele promovendi.

Hovius heeft het vak van plastische chirurgie op een buitengewone en onvermoeibare wijze uitgedragen. Hij droeg onder andere bij aan nationale en internationale beroepsverenigingen en was initiator van vele congressen en bijeenkomsten. Daarnaast nam hij zijn verantwoordelijkheid als bestuurder van diverse organisaties. Professor Hovius stond aan de wieg van diverse innovaties, waaronder nieuwe operatietechnieken.

Zijn uitgebreide kennis en ervaring deelt professor Hovius met vakgenoten in binnen- en buitenland. Zijn bevlogenheid met het vak en zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid blijken uit het feit dat hij op structurele basis tijdens vakanties in Indonesië meer dan achthonderd kwetsbare patiënten opereerde, onder wie vele kinderen.

Uitreiking
vrijdag 16 december 2016 (afscheidsrede en symposium), 17.00 uur
Erasmus Universiteit, locatie Woudestein
Burgemeester Oudlaan 50
Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl