Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor Mw. E. J. van Hemmen-de Leeuw

NB Dit bericht NIET verspreiden voor 15.30 uur vanmiddag

Mevrouw Van Hemmen-de Leeuw is er goed in om anderen een luisterend oor te bieden en een hart onder de riem te steken. Zij doet dat als vrijwilliger al vele jaren. Om haar veelzijdige en langdurige inzet te waarderen heeft het Zijne Majesteit behaagd haar te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding wordt haar uitgereikt in een duotoespraak door burgemeester Aboutaleb en burgemeester van Sliedrecht Bram van Hemmen, zoon van de decoranda.

Mevrouw Van Hemmen ontving vorig jaar samen met andere vrijwilligers een Erasmusspeld toen zij afscheid nam van het Familiehuis Daniel de Hoed. Zeker twintig jaar lang was zij daar een representatieve duizendpoot. Omdat het Familiehuis een leeftijdsgrens voor vrijwilligers hanteert, moest zij haar vrijwilligerswerk hier neerleggen.

Haar kwaliteiten komen in diverse andere vrijwilligersfuncties ook tot hun recht. Al meer dan twintig jaar komt zij regelmatig naar verzorgingshuis Smeetsland. Ze was hier medeoprichter van een ‘familiecafé’, voor oudere of demente bewoners van dit huis, een voorziening die in een grote behoefte voorziet.

Mevrouw Van Hemmen is nog altijd vrijwilliger bij diverse instellingen, zoals het verzorgingshuis Sonneburgh, het Ikaziaziekenhuis en de kleinschalige verpleeghuizen Koningshof en Oranjehof.
Zij hielp een gezin bij haar in de straat dat het moeilijk had, zorgde langdurig voor een pleegdochter en was jarenlang intensief mantelzorger voor haar buurvrouw. Mevrouw Van Hemmen is iemand die als vanzelfsprekend klaar staat om te helpen waar het nodig is.

Locatie en tijd
woensdag 5 april om 15.30 uur in Verzorgingshuis Aafje Smeetsland aan de Pietersdijk 60 te Rotterdam.

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 22661917 of me.molenbeek@rotterdam.nl.