Direct naar de content

Koninklijke Onderscheiding voor Marina Witte

NB. Dit nieuws NIET verspreiden voor zondag 9 april, 13.30 uur.

Tijdens de 37ste Marathon Rotterdam op zondag 9 april ontvangt mevrouw Marina Witte een Koninklijke Onderscheiding voor haar toewijding aan en inzet voor de sportjournalistiek. De Koning benoemt mevrouw Witte voor haar verdiensten tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Aboutaleb reikt de onderscheiding uit.

Vanaf het begin was mevrouw Witte actief bij de marathon om de mediacontacten in goede banen te leiden. Als directeur van de NSP, de Nederlandse Sport Pers, heeft zij er tientallen jaren intensief en zeer gedreven aan gewerkt om de belangen van sportjournalisten en sportfotografen te behartigen. Niet alleen bij de marathon maar ook bij allerlei andere nationale en internationale sportevenementen waaronder wereld- en Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen.

Voor zeker 700 professionele sportjournalisten zou het werk er beslist anders uitzien zonder de inspanningen van mevrouw Witte. Zij heeft geijverd voor goede werkomstandigheden. Dat ging van concrete zaken zoals een goede internetverbinding tot principiële afspraken. Bijvoorbeeld de vrijheid om direct verslag te kunnen doen van wat zich in stadions afspeelt.

Mevrouw Witte adviseerde sportbonden en federaties en is bijna een kwart eeuw uitzonderlijk actief geweest om het vak van sportjournalist verder te professionaliseren. Zij is actief commissielid schaatsen binnen de wereldwijde organisatie voor deze beroepsgroep. Begin dit jaar nam mevrouw Witte afscheid van haar functie van directeur van de NSP.

Datum, tijd en locatie
Zondag 9 april 2017, 13.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis tijdens de Rotterdam Marathon.

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06 – 226 619 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl