Direct naar de content

Koninklijke onderscheiding voor Frans Schuit

Koning Willem-Alexander heeft de heer Frans Schuit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte de onderscheiding gisteren uit op de receptie van het 100-jarig jubileum van Bewonersorganisatie Terbregge’s Belang, waar de heer Schuit penningmeester is.

Bewonersorganisatie Terbregge’s Belang bestaat vandaag precies honderd jaar. Het is niet alleen de oudste bewonersorganisatie van Rotterdam, maar waarschijnlijk ook die van Nederland. Wat zo bijzonder is aan deze bewonersorganisatie, is dat het een vereniging is. Bewoners worden lid en steunen zo de belangenbehartiging van hun eigen wijk. Tijdens de receptie bij buurt- en speeltuinvereniging Terbregge ontving Frans Schuit een koninklijke onderscheiding. Schuit is al 17 jaar penningmeester van Bewonersorganisatie Terbregge’s Belang. Veel Terbreggenaren kennen hem als de vrijwilliger die op de achtergrond de bewonersorganisatie draaiende houdt.

Waardering
Burgemeester Aboutaleb bij de uitreiking: ‘Al 17 jaar bewaakt u het budget van Bewonersorganisatie Terbregge’s Belang en zorgt u ervoor dat er geen cent teveel wordt uitgegeven. Maar ik zou u tekort doen als ik u alleen zou complimenteren met uw rol als ‘financiële waakhond’. U doet namelijk nog zóveel meer. Zo bent u lid van tal van commissies, regisseur van de dodenherdenking, vaste spreekstalmeester op bijeenkomsten en herdenkingen en organisator van de jaarlijkse fototentoonstelling in de speeltuin. Maar u bent ook altijd bereid om hand-en-spandiensten te verrichten en u brengt vaak goede ideeën en initiatieven in. Kortom, beste Frans Schuit, u bent de toegewijde vrijwilliger op wie je altijd een beroep kunt doen.’

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau bestaat sinds 4 april 1892. Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden komen mensen in aanmerking die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Uitreikingen vinden plaats bij bijzondere gelegenheden zoals een afscheidsreceptie of jubileumviering, of bij de traditionele Lintjesregen (de laatste werkdag vóór Koningsdag).

Meer informatie over koninklijke onderscheidingen vindt u op https://lintjes.nl/.


Noot voor de redactie: