Direct naar de content

Koninklijke onderscheiding voor de heer H.P. (Henk) van der Velde

Henk van der Velde heeft zich als vrijwilliger 23 jaar lang buitengewoon ingespannen voor de jaarlijkse Roparun, de estafetteloop van Rotterdam naar Parijs om geld te verzamelen voor kankerpatiënten. Nu hij afscheid neemt als bestuurslid ontvang hij uit handen van burgemeester Aboutaleb een Koninklijke Onderscheiding. Van der Velde wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurt bij de start van de Roparun Doelenavond in de Rotterdamse Laurenskerk, Grotekerkplein 27, op vrijdag 3 oktober 2014 rond 19.30 uur.

Henk van der Velde wordt ook wel ‘mister Roparun’ genoemd. Hij bekleedde tal van functies binnen de organisatie. Zo was hij cameraman in het videoteam, om de estafetteloop in beeld vast te leggen. Ook was hij jarenlang lid van het calamiteitenteam, dat teams in moeilijkheden te hulp schiet. In het dagelijks leven werkt Van der Velde bij de politie Rotterdam-Rijnmond.

Bestuur en organisatie
Sinds 2005 was Henk van der Velde ook actief op bestuurlijk niveau binnen de Roparun. Eerst als voorzitter van de Stichting Roparun Evenementen, later als voorzitter van de Stichting Roparun Palliatieve Zorg. Die laatste functie legt hij nu neer.
Van der Velde was de drijvende kracht achter het Roparun Gala, dat projecten in de schijnwerpers zet. Tegenwoordig is dit de Roparun Doelenavond. Ook deed hij veel voor de organisatie van de teambijeenkomsten, drie keer per jaar in Ahoy, om aan deelnemers meer informatie te geven over de projecten die Roparun ondersteunt met de opbrengsten van de sponsorloop. Ook de organisatie van de Roparun Slotavond lag voor een groot deel in zijn handen.
De heer Van der Velde is altijd een zeer gedreven en betrokken vrijwilliger geweest. Na 23 jaar vindt hij het een goed moment om afscheid te nemen.

Toekennen onderscheiding
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving. Lintjes worden uitgereikt bij een bijzondere gelegenheid (bijvoorbeeld een afscheidsreceptie of jubileumviering) of op Koningsdag (de traditionele Lintjesregen).


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl