Direct naar de content

Koninklijke Erepenning voor Vereniging Vrienden van Blijdorp

De Vereniging Vrienden van Blijdorp levert al meer dan vijftig jaar financiële en morele ondersteuning aan de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp. Voor de enthousiaste en betrokken inzet van de Vrienden ontvangt de vereniging een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Aboutaleb. Dit gebeurt op zondag 9 november 2014 om 12.00 uur, na afloop van een lezing voor de Vrienden van Blijdorp in Diergaarde Blijdorp.  

Vorig jaar vierde de Vereniging Vrienden van Blijdorp het vijftigjarig bestaan. Dit jubileum markeert een langdurige, substantiële en bevlogen inzet van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. In die vijftig jaar schonk de vereniging jaarlijks een grote bijdrage aan Diergaarde Blijdorp. Meestal gaat het tegenwoordig om verbouwingen of vernieuwingen van dierenverblijven. In het jubileumjaar 2013 realiseerde de vereniging de vlinderkas Amazonica.

Naast financiële steun levert de vereniging ook morele steun aan de dierentuin. De vereniging geeft aandacht aan educatie, natuurbehoud en bedreigde diersoorten. Zeker een op de vijf leden betoont zich zeer belangstellend. Lezingen, excursies naar buitenlandse diergaarden en openingen van nieuwe dierenverblijven kunnen rekenen op de opkomst van veel betrokken leden.

De Koninklijke Erepenning is een onderscheiding die in 1965 is ingesteld door toenmalig koningin Juliana. De penning is voor verenigingen en stichtingen die minimaal vijftig jaar bestaan.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl