Direct naar de content

Koninklijke Erepenning voor 125-jarige harmonievereniging

Koning Willem-Alexander heeft een Koninklijke Erepenning toegekend aan de Rozenburgse harmonievereniging Uitspanning Door Inspanning (UDI). Locoburgemeester Simons reikte de onderscheiding zaterdag 3 februari uit tijdens het jubileumconcert in Muziektheater De Ontmoeting.

UDI is opgericht op 4 februari 1899. De vereniging startte destijds als fanfareorkest en speelde tijdens feesten in het dorp. In 1918 werd een zangafdeling toegevoegd, waarna UDI in 1924 omgevormd werd tot harmonievereniging.

Momenteel telt deze oudste vereniging van Rozenburg 52 leden en 120 donateurs uit Rotterdam en omstreken. De vereniging heeft een bloeiende leerlingenopleiding, een indrukwekkend archief aan bladmuziek en instrumenten en geeft nog regelmatig concerten.

Over de Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken voor (sport)verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. Alleen Koning Willem-Alexander kan de Erepenning toekennen. De onderscheiding is strikt op naam en de ontvanger mag de onderscheiding op briefpapier of gedrukte stukken vermelden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins. Tel: 06 – 434 881 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl