Koninklijk onderscheiding voor Riet van Loon en Joke de Wolf
Koning Willem-Alexander heeft mw. M.J. Loon-Baks en mw. J.M. de Wolf-de Wit benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. De twee vrijwilligers van Stichting Vrijwilligers Terminale Zorg Rotterdam kregen de Koninklijke onderscheiding op woensdag 20 december uitgereikt door locoburgemeester Faouzi Achbar in de collegekamer van het Rotterdamse stadhuis.
Van Loon (1950) en De Wolf (1951) ontvingen de onderscheiding vanwege hun jarenlange steun aan en zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten. Terminale zorg betekent dat de levensverwachting niet langer dan drie maanden is.
Locoburgemeester Faouzi Achbar: ‘U verzorgt én ontzorgt. Niet alleen degene die terminaal is, maar ook de directe familie, de mantelzorgers. Zij ervaren uw aanwezigheid als grote steun. Soms heel praktisch, doordat u oplet terwijl zij bijslapen. Maar ook doordat zij zien hoe hun geliefde uw aanwezigheid waardeert. Hoe u die laatste periode verlicht.’
25 jaar actief
Van Loon heeft meer dan 300 cliënten en hun familie bijgestaan. Zij doet haar werk met compassie en grote betrokkenheid. Collega’s omschrijven haar als een nuchter mens met een hart van goud en een waardevol en betrokken lid van het team.
De Wolf is naast vrijwilliger terminale zorg ook actief binnen de stichting zelf. Zo hielp zij bij het verkrijgen van het keurmerk ‘Goed geregeld’ van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en zit zij in de sollicitatiecommissie voor nieuwe coördinatoren.
De Orde van Oranje-Nassau
De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 109 078 24 of pc.vanderkolk@rotterdam.nl