Direct naar de content

Koninklijk onderscheiding voor Joop Vinckers

Koning Willem-Alexander heeft dhr. E. Vinckers benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding op maandag 16 oktober uitgereikt door locoburgemeester Faouzi Achbar.

Vinckers (1935) ontving de onderscheiding vanwege zijn jarenlange vrijwillige inzet voor Tennisvereniging TC Schiebroek.

Pasjesavond
Vinckers organiseert al meer dan 30 jaar iedere maandagavond de pasjesavond van de club. Tijdens deze avond spelen leden en kandidaat-leden tennis met elkaar. Daarbij zorgt hij met humor en persoonlijke aandacht voor een goede verdeling, zodat iedereen een leuke avond heeft. De Pasjesavond is niet alleen belangrijk voor het aantrekken van nieuwe leden, het zorgt ook voor een sterke band met de club.

Daarnaast organiseerde hij andere groepsactiviteiten, zoals gezamenlijk naar belangrijke tenniswedstrijden kijken en uitjes naar Roland Garros.

Onderhoud tennispark
In het verleden verzorgde Vinckers tientallen jaren samen met andere vrijwilligers het onderhoud van de tennisbanen. Met name tijdens de het Open Toernooi was hij voortdurend in de weer met beregenen, vegen en borstelen van de gravelbanen. Ook leverde hij allerlei hand- en spandiensten.

De Orde van Oranje-Nassau
De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins, tel: 06 434 881 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.