Direct naar de content

Koninklijk onderscheiding voor Hans van Aalst

Koning Willem-Alexander heeft dhr. J.C. van Aalst benoemd tot Lid in de Orde van de Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding op zaterdag 16 december tijdens de viering van het 36-jarig bestaan van Stichting Fort aan den Hoek van Holland uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Van Aalst (1944) ontving de onderscheiding onder meer voor zijn langdurige inspanningen voor het militair erfgoed van Nederland. Daarnaast is hij secretaris van Petanque Vereniging Markeer en was hij jarenlang onbetaald voorzitter van de ondernemingsraad en de personeelsverenging bij zijn toenmalig werkgever Synres.

Hoek van Holland
Sinds 1987 is Van Aalst als bestuurslid actief voor het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum in Hoek van Holland. Dit museum is onderdeel van Stichting Fort aan den Hoek van Holland. Toen het museum in 2015 moest verhuizen naar de bunker in het Vinetaduin werd hij voorzitter. Onder zijn leiding zijn onder meer de archief- en museale stukken verhuisd en krijgen schoolklassen rondleidingen.

Van Aalst combineert deze functie met zijn werk als bestuurslid en waarnemend voorzitter van de Stichting Maasmond. Ook deze stichting beheert een deel van de museale collectie van het Nederlands Militair Kustverdedigingsmuseum.

Stichting Get Hoekt
In het verleden was Van Aalst actief als voorzitter van Stichting Get Hoekt. In die rol verzorgde hij marketing, promotie en organisatie van het toeristisch beleid voor toenmalig deelgemeente Hoek van Holland.

De Orde van Oranje-Nassau
De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden: Ridder Grootkruis, Grootofficier, Commandeur, Officier, Ridder en Lid. Voor een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins via 06 348 81 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.