Direct naar de content

Klussers zien droomhuis in oude school en historisch kantoorpand

Eigenzinnig wonen, samen met anderen je eigen huis realiseren en voldoende ruimte voor al je woonwensen? Na sluiting van de inschrijvingstermijn en de startbijeenkomst voor een historisch kantoorpand in Delfshaven en de voormalige Bloklandschool in het Oude Noorden, gaan zelfbouwers nu aan de slag met hun plannen voor een klusgebouw.

De inschrijvers voor het klassieke kantoorpand verbouwen het gebouw tot een grote benedenwoning met tuin en twee appartementen. De voormalige school met gymzalen biedt ruimte aan drie appartementen, twee herenhuizen en twee loftwoningen. De kersverse zelfbouwers vormen eerst een kopersgroep en gaan vervolgens samen aan de slag met hun gebouw.

Veel belangstelling
De twee klusgebouwen konden de afgelopen periode met meer dan 100 geïnteresseerden rekenen op veel belangstelling. Uiteindelijk schreven vijftien zelfbouwers zich in voor een woning in één van de twee klusgebouwen. Vooral een appartement met dakterras was in trek. Overigens is de voormalige school nog niet helemaal verkocht: één appartement met balkon en een herenhuis staan nog in de verkoop.

De school aan de Bloklandstraat is de tweede zelfbouwschool waar mensen zelf aan de slag kunnen met hun droomhuis. Eerder verkocht de gemeente een voormalige school aan de Duysstraat aan een groep enthousiaste klussers.

Zelfbouw Rotterdam
De gemeente Rotterdam biedt verschillende mogelijkheden binnen het programma Zelfbouw. Rotterdam was de eerste gemeente die in 2004 met het succesvolle concept klushuizen op de markt kwam. Het aanbod van nieuwe klushuizen neemt af, maar met panden die voorheen voor maatschappelijke functies in gebruik waren zoals scholen biedt de gemeente een nieuw aanbod aan zelfbouwers. Naast de kluspanden zijn er diverse mogelijkheden van nieuwbouw op kavels, zowel in een groep als individueel. Dat betekent niet dat je alles zelf moet doen, want het inschakelen van professionele hulp is altijd nodig. Maar je hoeft geen architect of aannemer te zijn om je droomhuis te bouwen.


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Menkel, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, 06-13199459 of srm.menkel@rotterdam.nl