Direct naar de content

Klussers verbouwen oude Rotterdamse school om naar woningen

RTL presenteert nieuw programma in upcoming wijk Rotterdam-Zuid

De Rotterdamsche Vastgoed Maatschappij (DRVM) heeft onlangs van de gemeente Rotterdam een voormalige school aan de Herman Costerstraat 24 gekocht in Rotterdam, Afrikaanderwijk. DRVM verbouwt deze voormalige school om naar zes woningen. Een ontwikkeling die de gemeente Rotterdam toejuicht, want er is veel vraag naar kluswoningen in Rotterdam. In het nieuwe televisieprogramma van RTL worden vanuit alle belangstellenden 6 potentiele kopers geselecteerd op basis van hun creatieve en originele verbouwplannen. Daarna gaan de nieuwe eigenaren zelf aan de slag om hun droomwensen te realiseren.

TV-opnames
De selectieprocedure maar ook de verbouwingen in het schoolgebouw worden gefilmd door cameraploegen die regelmatig aanwezig zijn. Zij filmen alle bouwontwikkelingen. Naast de ontwikkelingen in en rondom het gebouw wordt er een beeld neergezet van de in opkomst zijnde Afrikaanderwijk en de stad Rotterdam. Het kopen van 1 van de zes woningen verplicht tot deelname aan het televisieprogramma.

Planning
De opnames in en rondom de voormalige school starten ongeveer 1 juli 2018 en worden ruim een half jaar later afgerond. De presentatie van het RTL programma ‘De Zelfbouwers’ wordt verzorgd door Herman den Blijker en Olcay Gulsen.

Aanmelden
Belangstellenden voor het kopen van een kluswoning aan de Herman Costerstraat 24 in Rotterdam kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 10 juli aanstaande aanmelden via www.rtl.nl/zelfbouwers

Pak Je Ruimte
Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt. Een daadkrachtige broedplaats voor creatieve initiatieven, waar men niet bang is om kansen te grijpen en de handen vuil te maken. Rotterdam is een stad die wordt gebouwd door de Rotterdammers zelf. De ideale omgeving om ook aan jouw eigen droom te bouwen, op een leeg kavel, in een klushuis of een oud schoolgebouw zoals aan de Herman Costerstraat. www.pakjeruimte.nl


Noot voor de redactie:

Hebt u vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met RTL.
Robin van den Broek: Robin.van.den.Broek@rtl.nl
 

Een video impressie van het programma: https://youtu.be/uUSzNW1BU8M