Direct naar de content

Klokhuis Werelderfgoeddag in Van Nelle

PERSUITNODIGING

Het Klokhuis organiseert in samenwerking met Stichting Werelderfgoed Nederland op 5 maart 2016 de Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Een dag vol activiteiten en workshops over het werelderfgoed in Nederland, meet & greet met de Klokhuispresentatoren en de première van een serie over werelderfgoed in Nederland. Burgemeester Aboutaleb treedt op als gastheer en ontvangt minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur.

Kinderen die Klokhuis kijken, worden uitgedaagd om na te denken over wat zij de mooiste plek, natuurgebied of gebouw vinden en dat voor te dragen als ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Op de Klokhuis Werelderfgoeddag wordt door een deskundige jury bepaald wie de winnaar is.
Verder kunnen kinderen deze dag de première zien van de televisieserie en deelnemen aan diverse activiteiten in de Van Nellefabriek. Er zijn proeverijen, zoals Stelling van Amsterdamkoekjes, Grachtenpanddropjes en kokkels uit de Waddenzee.
Verder zijn informatiebalies per Werelderfgoed aanwezig en is het mogelijk om bij een stand van UNESCO, Werelderfgoed.nl en Klokhuis vragen te stellen aan experts. Er is een photo booth en geurpottentafel ‘Ruik het Werelderfgoed’.
Kinderen kunnen de gehele dag onder leiding van Scrap knutselen aan ‘De Fabriek van de Toekomst’. Vanuit de hal worden rondleidingen onder begeleiding van de gidsen van de Urban Guides georganiseerd waar de kleinzoon van de oud-directeur zijn persoonlijke medewerking aan verleent.

Première
Op 9 maart start de 10-delige serie over de 10 UNESCO werelderfgoederen in Nederland. Klokhuispresentatoren Bart, Maurice, Nienke en Dolores bezoeken deze unieke plekken en zoeken uit waarom ze zo belangrijk zijn voor Nederland. In elke aflevering staat een werelderfgoed centraal. De reeks start op 9 maart, op 20 april is de Van Nellefabriek aan de beurt. De Klokhuisserie is mede mogelijk gemaakt door Stichting Werelderfgoed Nederland waar de Van Nellefabriek deel van uitmaakt.

Programma

  • 11.30 uur: ontvangst minister J. Bussemaker door burgemeester Aboutaleb
  • 11.35 uur: première Klokhuisserie over Werelderfgoed, presentatie boek en rondgang langs alle kinderactiviteiten
  • 12.15 uur: VIP-meeting in de Tearoom op de 9e verdieping met toespraken Klokhuis en st. Werelderfgoed Nederland
  • 12.45 uur: start VIP-tour, rondleiding door Van Nellefabriek
  • 12.45 uur: vertrek minister en burgemeester.

Klokhuis Werelderfgoeddag
Zaterdag 5 maart, Van Nellefabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13, email l.dejong@rotterdam.nl of Margot van Riessen, communicatieadviseur gemeente Rotterdam, tel. 06 – 51 38 66 92.