Direct naar de content

Kinderfiets over? Lever ‘m in en maak een kind blij

Rotterdam en ANWB starten inleveractie voor kinderfietsen

Elk kind een eigen fiets. Voor vele kinderen in Rotterdam is dat helaas niet vanzelfsprekend door de financiële thuissituatie. En dat moet anders. Gemeente Rotterdam en ANWB starten daarom vanaf vandaag met een lokale inleveractie voor kinderfietsen.

En daarom de oproep aan de stad. Heb jij één of misschien zelfs wel meerdere kinderfietsen over? En zijn deze nog in een redelijke tot goede staat? Doneer ze dan en help een kind, voor wie een fiets niet vanzelfsprekend is, meters maken.

Hoe werkt het?
De fietsen kunnen worden ingeleverd bij een van de 10 aangesloten Rotterdamse partners verspreid over de stad. Alle fietsen krijgen een kwaliteitscheck én opknapbeurt. Op deze manier krijgt de fiets een tweede leven.

Als de opgeknapte fietsen voldoen aan alle voorwaarden voor een veilige fiets, gaan ze naar een fietswerkplaats. Denk aan De Fietsenbank bij Het Gemaal in de Afrikaanderwijk, Stichting Pluspunt en de Hoekmaat in Charlois. Hier kunnen kinderen die nog geen fiets hebben én zich hebben aangemeld een fiets komen ophalen.

Elk kind verdient een fiets

Elk kind moet veilig door Rotterdam kunnen fietsen. Om goed te leren fietsen, moeten ze meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. En dat kan alleen met een eigen fiets. Wethouder Judith Bokhove van Mobiliteit, jeugd en taal: “We vragen ouders om hun kinderen met de fiets naar school te brengen in plaats van met de auto. Maar het zou nog mooier zijn als kinderen zelf aan hun ouders vragen om met de fiets naar school te mogen.”

Waar kan ik de fiets inleveren of kan ik mij aanmelden voor een fiets?
In Rotterdam kun je de fiets(en) op meerdere locaties inleveren. Meld de fiets aan via de ANWB-website en zoek een locatie bij jou in de buurt. Je leest hier ook waar de fiets precies aan moet voldoen.

Is het lastig om vanwege je financiële situatie aan een kinderfiets te komen, maar zou je er graag een willen? Meld je dan aan via de Verkeersonderneming via deze link.

De inleveractie loopt tot en met 31 mei 2021.