Direct naar de content

Kinderen leren programmeren

Iers programma nu ook in Noord

Tijdens de maandelijkse vergadering beloonde de gebiedscommissie Noord donderdagavond in wijkgebouw Het Klooster onder meer het bewonersinitiatief van CoderDojo. Een programma dat kinderen in Noord kennis laat maken met digitale techniek.

Op de agenda van de maandelijkse vergadering stond wederom een aantal ingediende bewonersinitiatieven waaronder CoderDojo. Met dit programma maken  jonge kinderen in Noord, voor wie de afstand tot werken met de computer nog groot is, kennis met programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s en games maken en meer. De "Dojo" wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen met dezelfde interesses. Dit programma zorgt voor een brede basis voor de kinderen in hun verdere ontwikkeling.

Verder honoreerde de gebiedscommissie een programma om vrouwen uit hun isolement te halen door het aanbieden van naailessen en jongeren gaan onder begeleiding een zitsculptuur maken aan het Ammersooiseplein in de Agniesebuurt. Daarnaast draagt de commissie bij aan Koningsdag in het Liskwartier en het KetiKoti festival later dit jaar.

De commissie krijgt ook een nieuw lid. Donderdag werd Jonathan Hoang geinstalleerd als gebiedscommissielid. Hij neemt de plaats in van Nelleke Weltevrede die vanwege persoonlijke omstandigheden haar functie heeft neergelegd.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron de Koning, communicatieadviseur van de gemeente Rotterdam voor het gebied Noord, rc.dekoning@rotterdam.nl / 0620 987227