Direct naar de content

Kinderboerderijen sparen voor speeltoestellen

Juni is crowdfundingsmaand op de Rotterdamse kinderboerderijen

De acht Rotterdamse kinderboerderijen sparen in deze actiemaand voor extra speelelementen op de locaties. Alle bezoekers, omwonenden en bedrijven die de kinderboerderij een warm hart toedragen kunnen de hele maand helpen dit spaardoel sneller te bereiken.
 

Meesparen?
In juni kan iedereen een donatie doen via het crowdfundingsplatform ‘Voor je Buurt’ (www.voorjebuurt.nl ). Ook een contante bijdrage is van harte welkom. Op elke kinderboerderij staat een speciale spaarpot waarop bezoekers precies kunnen zien hoeveel geld nog nodig is. Alle donaties helpen om het spaardoel te halen. De acties zijn te volgen via www.kinderboerderijenactief.nl/actief-toer.

Dit jaar is de 5e editie van de Kinderboerderijen Actief Toer. Dit is dé speciale crowdfundingsmaand voor kinderboerderijen. De Kinderboerderijen Actief Toer is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. Rotterdam doet voor de tweede keer mee. Uit het klanttevredenheidsonderzoek dat de kinderboerderijen hebben verricht, werd duidelijk dat bezoekers graag meer speeltoestellen willen op de kinderboerderij. Het doel is een extra speeltoestel voor elke kinderboerderij te kunnen kopen en plaatsen.

Vorig jaar hebben de Rotterdamse kinderboerderijen € 9.000 opgehaald tijdens de crowdfundingmaand. Van het geld zijn o.a. een waterpomp, speeltractoren, solartubes en een caviavilla betaald.

Kinderboerderijen in Rotterdam
In een grote stad als Rotterdam is de kinderboerderij dé plek om op een leuke, veilige manier kennis te maken met boerderijdieren en natuur en milieu.
Met zo’n 1 miljoen bezoeken per jaar zijn de 8 Rotterdamse kinderboerderijen veel bezochte plaatsen. De kinderboerderijen voldoen aan alle regels voor veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over de Rotterdamse kinderboerderijen en tuinen kunt u contact opnemen met Deborah Haas, communicatieadviseur gemeente Rotterdam (sport en cultuur), tel. 06-22954067
Of kijk op http://www.rotterdam.nl/vrije-tijd/kinderboerderijen/