Direct naar de content

Kids Kick It!

Zes woensdagen kinderactiviteiten op Grote Kerkplein

Vanaf 2 juli nemen kinderen van 3 t/m 16 jaar het plein voor de Laurenskerk over. Zes achtereenvolgende woensdagmiddagen kunnen zij zich uitleven bij gratis sport-, spel-, knutsel- en culturele activiteiten op het Grote Kerkplein. Ook ouders zijn van harte welkom en kunnen meedoen.

Het aanbod is iedere week net even anders, omdat iedere middag een ander thema heeft. Op woensdag 2 juli vindt de eerste Kids Kick It plaats in het teken van het WK voetbal. Dit betekent niet dat alleen de ballen om je oren vliegen. Verf- en lijmspetters komen je ook tegemoet als de kids creatief aan de slag gaan met juffrouw Klieder en Klodder. Dit is nog niet alles, ook breakdance lessen van het Stadspodium staan op het programma en er staat een springkussen voor de kleintjes.

Verschillende thema’s
De Kids Kick It thema’s sluiten onder andere aan bij de diverse topsportevenementen die in Rotterdam plaatsvinden, zoals het WK BMX dat van 22 t/m 27 juli 2014 plaatsvindt in Ahoy. 
Vechtsport is ook een van de thema’s. Dit jaar bestaat vechtsport niet alleen uit boksen, maar staan ook judo en karate op het programma. Zo maken kinderen op een brede manier kennis met een bepaalde tak van sport.

Prijzen
Tijdens de Kids Kick It middagen zijn prijzen te winnen, zoals toegangskaarten voor Jeugdvakantieland. Maar ook speciale prijzen, die gekoppeld zijn aan het thema. Zo is op 9 juli een startbewijs voor een voorronde tijdens het BMX wereldkampioenschap te winnen.

Kijk voor het volledige aanbod op www.rotterdam.nl/kidskickit en kom langs!


Noot voor de redactie:

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Suzanne Baljon, Communicatieadviseur, directie Sport & Cultuur, via 010-2672006 of s.baljon@rotterdam.nl

Aanvullende informatie
Kids Kick It 2.0 wordt georganiseerd door de Gemeente Rotterdam, Sport en Cultuur in samenwerking met de programmeur van het Stadspodium en Laurenskerk. 

  • woensdag 2 juli 2014 staat in het teken van voetbal 
  • woensdag 9 juli 2014 staat in het teken van BMX  en beachvolleybal
  • woensdag 16 juli 2014 staat in het teken van vechtsport
  • woensdag 23 juli 2014 staat in het teken van balsporten
  • woensdag 30 juli 2014 staat in het teken van suikerfeest 
  • woensdag 6 augustus 2014 staat in het teken van campingactiviteiten