Direct naar de content

Kerstpakkettenactie voor gezinnen in Charlois

Iets extra's voor mensen die het nodig hebben

In Charlois worden binnenkort 100 gezinnen blij gemaakt met een kerstpakket. Vanuit het initiatief ‘IK BEN WIJ’ worden bewoners en ondernemers opgeroepen om een steentje bij te dragen. Iedereen die mee wil doen kan iets komen brengen naar het kantoor van de gemeente aan de Zuiderparkweg of naar het dagcentrum aan de Moerkerkestraat 60 in Tarwewijk.

Vorig jaar werd deze actie voor het eerst georganiseerd. Het succes heeft de mensen van IK BEN WIJ geïnspireerd om dit jaar opnieuw in actie te komen. “Het was bijzonder om te zien dat veel mensen betrokken waren en iets gaven voor een kerstpakket, maar het allermooist waren de reacties van de mensen die het kerstpakket ontvingen. We maken gezinnen blij die moeite hebben om rond te komen en voor wie het betalen van rekeningen of warme kleding voor de kinderen belangrijker is dan kerst.” zegt Lorenzo Elstak, een van de initiatiefnemers van IK BEN WIJ. De mensen van de gemeente die in het gebied Charlois werken zijn erg betrokken bij deze actie. Directeur Jenny Fix:: "Zij kennen de wijken en weten welke mensen het echt nodig hebben".

IK BEN WIJ roept iedereen in Rotterdam op om voor 15 december spullen aan te leveren voor de kerstpakketten. Dat mag van alles zijn: houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten en speelgoed. Spullen kunnen worden afgegeven op de volgende locaties:

Kantoor gemeente, Zuiderparkweg 300 of het inzamelpunt aan de Moerkerkestraat 60 in Charlois


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u conctact opnemen met Hans Donker, communicatieadviseur gebied Charlois. jg.donker@rotterdam.nl  0612867884

Informatie over de kerstpakkettenactie: Lorenzo Elstak 0624462254