Direct naar de content

Kentekenparkeren nu ook in Hillegersberg en Prins Alexander

Kenteken leidend, geen parkeerticket meer achter de voorruit!

In juni is de gemeente Rotterdam gestart met het gefaseerd invoeren van een nieuw parkeersysteem waarbij het kenteken centraal staat, het zogenaamde kentekenparkeren. Maandag 15 september zijn de gebieden waar het betaald parkeren is in Hillegersberg en Prins Alexander aan de beurt. Eerder werd het kentekenparkeren al ingevoerd in Noord, Kralingen-Crooswijk en het Centrum.

Even wennen
Bij de nieuwe parkeerautomaten moet voortaan het kenteken worden ingevoerd, de betaling gaat met pin of creditcard. Een parkeerkaartje is niet meer nodig. Dat is allemaal even wennen. Een voordeel is dat de parkeerder niet meer hoeft terug te lopen naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Speciale borden wijzen parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Voorlichtingsteams van de gemeente gaan de straat op om parkeerders zonodig uitleg te geven bij de nieuwe automaten en winkeliers te informeren over de nieuwe situatie.

Minder parkeerautomaten
Omdat steeds meer parkeerders gebruik maken van 06-parkeren worden niet alle 2.900 automaten vervangen, Rotterdam plaatst daarom 550 nieuwe automaten. Vooral in woonwijken komen minder automaten. In winkelstraten en bij attracties blijven automaten op redelijke loopafstand beschikbaar. De oude automaten worden vervangen omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn en omdat per 1 januari 2015 de chipknip als betaalmiddel definitief verdwijnt.

Gefaseerde invoering
Het vervangen van de oude automaten is een grote operatie die grondig voorbereid is. Per gebied is via een schouw gekeken waar de nieuwe automaten komen te staan.
Het kentekenparkeren wordt verder nog in oktober in Delfshaven ingevoerd en daarna volgen Feijenoord in november en ten slotte in december IJsselmonde en Charlois.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl

Animatie kentekenparkeren Rotterdam