Direct naar de content

Kentekenparkeren in Feijenoord

Kenteken leidend; geen parkeerticket meer achter de voorruit!

In juni is de gemeente Rotterdam gestart met het gefaseerd invoeren van een nieuw parkeersysteem waarbij het kenteken centraal staat, het zogenaamde kentekenparkeren. Op maandag 10 november wordt het kentekenparkeren in Feijenoord  ingevoerd. Eerder dit jaar werd het kentekenparkeren al ingevoerd op de rechter Maasoever.

Even wennen
Bij de nieuwe parkeerautomaten moet voortaan het kenteken worden ingevoerd. De betaling gaat met pin of creditcard en een parkeerkaartje is niet meer nodig. Hoewel het grootste deel van de stad al over is op kentekenparkeren, is het toch even wennen. Een voordeel is dat de parkeerder niet meer hoeft terug te lopen naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Speciale borden wijzen parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Voorlichtingsteams van de gemeente gaan de straat op om parkeerders zonodig uitleg te geven bij de nieuwe automaten en om winkeliers te informeren over de nieuwe situatie.

Minder parkeerautomaten
Omdat steeds meer parkeerders gebruik maken van 06-parkeren worden niet alle 2.900 automaten in Rotterdam vervangen. Rotterdam plaatst in totaal 550 nieuwe automaten. Vooral in woonwijken komen minder automaten. In winkelstraten en bij attracties blijven automaten op redelijke loopafstand beschikbaar. De oude automaten worden vervangen omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn en omdat per 1 januari 2015 de chipknip verdwijnt.

Gefaseerde invoering
Het vervangen van de oude automaten is een grote operatie die grondig voorbereid is. Per gebied is via een schouw gekeken waar de nieuwe automaten komen te staan.
Met de invoering van het nieuwe parkeersysteem in Feijenoord wordt gestart met het kentekenparkeren in Rotterdam-Zuid. Als laatste wordt volgende maand het kentekenparkeren ingevoerd in de betaald parkeergebieden in IJsselmonde en Charlois.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree, directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl  

Kentekenparkeren

Instructie (animatie)