Direct naar de content

Kentekenparkeren in Charlois en IJsselmonde

In alle betaald parkeergebieden nu kentekenparkeren

In juni is de gemeente Rotterdam gestart met het gefaseerd invoeren van een nieuw parkeersysteem waarbij het kenteken centraal staat, het zogenaamde kentekenparkeren. Op maandag 1 december wordt het kentekenparkeren in Charlois en IJsselmonde ingevoerd. Hiermee is de invoering van het kentekenparkeren in heel Rotterdam voltooid.

Even wennen
Bij de nieuwe parkeerautomaten moet voortaan het kenteken worden ingevoerd. De betaling gaat met pin of creditcard en een parkeerkaartje is niet meer nodig. Het nieuwe systeem is in het begin even wennen. Een voordeel is dat de parkeerder niet meer hoeft terug te lopen naar de auto om het parkeerkaartje achter de voorruit te leggen. Speciale borden wijzen parkeerders de weg naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Voorlichtingsteams van de gemeente gaan de straat op om parkeerders zonodig uitleg te geven bij de nieuwe automaten en om winkeliers te informeren over de nieuwe situatie.

Minder parkeerautomaten
Omdat steeds meer parkeerders gebruik maken van 06-parkeren  zijn niet alle 2.900 automaten in Rotterdam vervangen. Rotterdam heeft in totaal 550 nieuwe automaten geplaatst. Vooral in woonwijken komen minder automaten. In winkelstraten en bij attracties blijven automaten op redelijke loopafstand beschikbaar. De oude automaten worden vervangen omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn en omdat per 1 januari 2015 de chipknip verdwijnt.

Gefaseerde invoering
Het vervangen van de oude automaten is een grote operatie die grondig voorbereid is. Per gebied is via een schouw gekeken waar de nieuwe automaten komen te staan.

Met de invoering van het nieuwe parkeersysteem in Charlois en IJsselmonde is de invoering van het kentekenparkeren in Rotterdam voltooid.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fred Marree,

directiewoordvoerder / persvoorlichter Stadsbeheer, 06 22 96 65 62 of fwa.marree@rotterdam.nl

Animatie kentekenparkeren