Direct naar de content

Jongste Rotterdammers ontdekken stad met Sleutel van Rotterdam

De pasgeboren Riff Lewis (6,5 week jong) heeft de eerste officiële Sleutel van Rotterdam ontvangen. De jonge Rotterdammer ontving de sleutel uit handen van wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie). De sleutel is onderdeel van het programma Kansrijke Wijken dat is gericht op het aantrekken en behouden van jonge gezinnen in de stad. Moeder Esther (33) is enthousiast over het kadootje voor haar zoon: “Hiermee gaan we je alle plekken van de stad laten zien.”.

De Sleutel van Rotterdam is onderdeel van een breder initiatief van de gemeente Rotterdam met als doel het aantrekken en behouden van jonge gezinnen in de stad. Dit is een onmisbare groep bewoners voor een aantrekkelijke stad en sterke, gezonde economie. Dat vraagt om het creëren van geschikte woningen, uitnodigende openbare ruimtes en eersteklas onderwijs in elke wijk. De gemeente ondersteunt daarom zoveel mogelijk initiatieven die hieraan bijdragen, in samenwerking met bewoners, investeerders, ondernemers en andere partners in de stad.

Kindvriendelijk
Elke ouder die geboorteaangifte doet in Rotterdam krijgt de Sleutel van Rotterdam gratis thuisgestuurd. In samenwerking met de Rotterdampas wil de gemeente jonge ouders de kindvriendelijke kant van Rotterdam laten ontdekken. Voor verse ouders verandert er heel veel in hun leven in korte tijd. Dan kan het lastig zijn om te weten waar in de stad je naartoe kunt met je kleintje. De Sleutel van Rotterdam helpt ze op weg en laat ze zien dat er juist enorm veel te beleven valt voor de allerjongste Rotterdammers.

Van en voor Rotterdam
De Sleutel bestaat uit een kraakdoekje ontworpen door de Rotterdamse designer Swearhouse en wordt ook in de stad zelf gefabriceerd. Een echt Rotterdams product dus. Daarbij krijgt men een vijftal speciale kortingsacties, bijvoorbeeld 50% korting op toegang tot Diergaarde Blijdorp, en een webplatform (www.desleutelvanrotterdam.nl) vol inspirerende blogs van jonge ouders over hun favoriete cafés, festivals, attracties en andere baby-proof uitjes in de stad.

Blogger
Samen met Riff Lewis’ oudere broer Flint (5) kent Esther al veel baby-proof plekken in Rotterdam. Hier schrijft ze, onder andere, over op haar persoonlijke kids fashion & lifestyle blog UrbanMoms.nl. Daarnaast is zij ook een van de bloggers op het webplatform www.desleutelvanrotterdam.nl, waar ze zich met name richt op wat er te beleven valt in het centrum van de stad.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl